dinsdag 13 juni 2017

Beanz!




Daar zijn ze weer!


Jonge kapucijners

Met Halloumi en groene paprika


Olijfolie, ui, knof...
Paprika...
Witte wijn, Oxo, groene peperbolletjes, inkoken met chimichurri erbij (het kruidenmengsel, niet de saus)

Halloumi plakken door bloem, goudbruin bakken in Ghee

Thats all...




Witte bonen

Met rookworst en zoete ui


Kook de rookworst en laat uitlekken

Lek een pot witte bonen

Boter, heel fijn gesneden zoete ui, knof...
Grove zwarte peper, witte wijn, heel lang heel zachtjes stoven

Witte bonen erbij, en proef op p/z

Rookworst erdoor...

Thats all...




Linzen

Met kalkoen en soepgroenten

Egypte
Firakh matbukha


Olijfolie, warm, een paar mastiek kristallen (hiervan heeft Kleynejan nog nooit gehoord)(de betere Turk wel) erin laten oplossen...
Stukjes kalkoen roerend aanbakken, deksel, vlam laag, twee minuten

Open, hoger vuur en in een schaal doen

In de pan in olijfolie ui, knof en lombok bakken
Bij de kip

Bak in een droge pan op laag vuur bloem geurend
Van het vuur af bouillon erbij, roerend en beetje bij beetje
Vuur: bubbelt: kip erbij
Stoof de kip gaar met gehalveerde groene olijven

Olijfolie, knof, lombok, soepgroenten (wortel, prei, selderijblad, peterselie)...
Linzen erin koken met bouillon

Serveer met taklia en met citroen
Taklia: pasta maken van knof, zeezout en korianderzaad; in olijfolie bakken

Ontieginglijk lekker...




Heinz Beanz
(Heb ik twee keer gegeten ivm veel werk; dan heb ik die nodig; Full of Beans!)

Met eieren


Olijfolie, ui, knof, jalapeño's...
Komijn- en korianderzaad...
Scheut Fino...

Blok beanz...

Eieren erin gepocheerd...
Zoet gerookt paprikapoeder over de eieren...



Dit zijn die linzen van net
Beanz foto kwijt


Heinz Beanz

En chorizo en groene paprika


Olijfolie, schijfjes chorizo...
Uit de pan

Paprika in de pan...
Uit de pan

Ui, knof, flink rawit en peterselie...
Komijn- en korianderzaad...
Wat bouillon, Aleppo thyme (een soort za'atar die niets met tijm te maken heeft)...

Beanz, wat rode wijn...

Paprika en chorizo erbij...




Burp...