vrijdag 12 mei 2017

Gegeten (2)




Flame smoked zalm


Van AH

Dat is dus warm gerookte zalm, dikkere stukken dus

Warm gerookte zalm hadden ze al, en wat dat Flame smoked precies is, dat weet ik niet, maar dit is heel mooi spul

Heel mooie volle smaak




Gerookte ganzenborst


Speciaal voor mij uit Italië ingevlogen, dus de prijs wil je niet weten

Je bestelt het en dan moet je de gewenste leveringsdatum aangeven, en die wordt dan eventueel met een dag of een, twee gecorrigeerd
En dan komt het per DHL gekoelde expresse

Het kost wat maar dan hep je ook wat

Het is zo'n worst van dubbelgevouwen vlees
Twee borsten zeg maar

Eerst denk je Dat vet dat hoef ik niet, maar ja, dan proef je dat, en dan...




Geitenkaas kroket


Kijk, dat zijn de echte kroketten, die je in de handel en zelfs in de betere horeca niet vindt

Je snijdt ze open, en de inhoud is zowat vloeibaar!

Kijk, dat moet je kunnen maken...

Je werkt met deeg wat te slap is (want net als bij gnocchi of quenelles: meer bloem = minder smaak)

Je vouwt grof kroketten
Je vriest
Je ontdooit half
Je vormt verder
Etc...

Kijk, dát is koken...
Dat is Godverdomme smaak...




Grass jelly


Zie hier (alle links hier in een nieuw venster)

Tsja, dat is weer echt Chinees

Dat is mondgevoel en zo

Smaak nul




Banket met vijgenpasta


Hiermee ben ik nog forsch aan het experimenteren

Hierboven klein stukje, filodeeg, oven
Prima

Maar ik maakte ook een banketstaaf op deze manier, en dat kan dus niet
Het filodeeg is dan veel te brokkelig

We strijden verder!




Kijk, dat is zo'n banketstaaf

Dat was dus gewoon een dom idee...

(Nou ja, ík heb die niet wékelijks...)




Kregelsaus, daar ben ik ook mee bezig

Speciale saus voor de ballen in Café Kregel

Ketchup (zelf gemaakt ja), Lime pickles, Garlic pickles, Light soy...

Het houdt me voorlopig nog van de straat!




Pekelvlees!

Hoezo?

Nou kijk; ik had van gisteren (zie recepten en foto's morgen) asperges en krieltjes en paddo-truffelsaus over

En ik herinnerde me wat van lang geleden: asperges met kriel en botersaus
En pekelvlees!

Boter smelten, pekelvlees rolletjes en die warmen (niet bakken!) in die gesmolten boter.

Ach ach ach ach ach, wat werd ik weer verdrietig, denkend aan die Vreugdeloze pastinaak op dat zolderkamertje...



Lee Harvey Oswald section
Dank Jonah!



Journaal acht uur

"Bij Gouda rijden geen treinen dankzij een blikseminslag"

God wat een stomme doos...

Misschien moeten ze maar eens omroepen dat het journaal dringend op zoek is naar ernstig zwakzinnige debielen



O wacht!

Ik maakte nog een foto!

Ex gesmolten boter over de asperges en de kriel!