zaterdag 13 mei 2017

Etentje



(Ze heeft de kaas vergeten...)
(Nou ja...)


Jambon d'Ardennes

Moeilijk te vinden tegenwoordig, "Dat vinden de mensen niet speciaal genoeg meneer"

Maar zie: Aldi! En heerlijk!
Mooi zout, mooi zacht van smaak


Bressaola

Familie van het Bündnerfleisch / Viande des Grisons (Zwitserland), en van Cecina (Spanje)

Berggedroogd rundvlees

Prachtige erg volle diepe smaak



Wilde gedroogde paddomix weken
Dit waren fantastisch goede Tsjechische


Wilde oesters uit de oven, met spek

Daarover heb ik een aparte Brief aan de Karpatokoppio's gewijd

Zie hier (alle links hier in een nieuw venster)

Nogmaals: alleen de geur al!
"Je ruikt de zee!"




Houtduif, asperges, kriel, paddo-saus

Flink dikke asperges, flink stuk kont eraf, pletten, en met de schillen fond van koken

Enkel wat zout erbij

Zeven, afkoelen

Asperges erin driekwart gaar koken, koudspoelen



Je ziet die vleeskant linksonder
Die moet je altijd eerst dichtschroeien
Je ziet het schot linksboven


Kriel halveren in de lengte

Stomen boven dat aspergefond

Als ze bijna gaar zijn nog een of twee etages erop en daarin de asperges warmen




De filetkanten van de duiven heel kort heel snel aanbraden in boter

Barderen, en kort garen in een hete oven

Serveren met de saus, de paddo's en de kriel




Paddosaus

De paddo's weken dus

Afgieten, uitlekken

Flink boter, schijfjes truffel, kort aanbakken, uit de pan

Iets olijfolie erbij, sjalot, knof...

De paddo's erin aanbakken, met later ook de truffel erbij

Bloem, garen...

Versauzen met het weekwater, madera en armagnac

P/z




Kaas

Pyrenees le Moulis

Heel mooi, heel apart, een waaier van smaken


IJs

Sorbet granaatappel bosbessen met Clotted cream

Roomijs aardbeien sinaasappel met Crème fraiche