dinsdag 2 mei 2017

De Volkskeuken



Vandaag kroonluchters in een sjiek Praags restaurant
At er uitstekende Praagse ham
(York, maar niet in de oven maar gerookt dan)



De Volkskeuken, Volkskrant, oftewel

het summum van de culinaire onnozelheid



Die excuus-vegetariër Pay-uun Hieoew schrijft
"... terwijl pandaberen wel als vegetariërs te boek staan"

Je moest Godverdomme eens weten
Vegetarisch als ze niks anders vinden ja!
Maar als ze een beestje te pakken krijgen, wow!

(Goeie tip: schrijf nooit over dingen waarvan je geen verstand hebt)
(Nog betere tip: denk niet dat je overal verstand van hebt)

En "verdovend hete peper", dat zijn geen rode pepers, dat is olie waarin pepers getrokken hebben en die een deel van je tong verdoofd, zodat dingen anders gaan smaken

"sommige supermarkten hebben bamboe wel uit blik"
Gauw een brilletje kopen zou ik zeggen
(Bij Alibaba!)

"rijstwijn"
Nooit gehoord dat er tig soorten zijn, die allemaal totaal anders in de Chinese keuken gebruikt worden

Het is werkelijk ongelofelijk hoe een Chinees zulke lulpraat over Chinees eten en Chinese producten publiekelijk mag rondstrooien...





Die Oltmuis die kookt "brandnetelflensje" voor "mijn volledige donderdagavond-dansgroepje"

Als dat geen vegetarische potten zijn dan vreet ik een bezem...



Van den Pet

"Prei-aspergestamppot met een walnoten-kaasflapje"

Jezus Gristus Maria en Jozef...

Vreet het Godverdomme zelf!

"Tsja, vleesvervangers koop ik niet, want die zijn best prijzig"
Nooit gehoord van tofu, ei, kaas, maar wel Kwaak! Kwaak! in de krant



Marcus Gluiperds

"geitenrugfilet"
Ken je nog lulle lul dan mee...
Dat bestaat helemaal niet!
Google erop en je vindt enkel dit Volkskrant lulverhaal!

Wat die culinaire baviaan bedoelt, dat zijn racks
Koteletten aan mekaar vast, en daar het vlees uitgesneden
Frenched rack, lambsrack maar dan geit
Nog geen drie weken geleden postte ik daarover...

Dat geitenvlees "moeilijk te vinden" is
Nooit bij een Marokkaanse slager geweest, maar wel Kwaak! Kwaak! in de krant over geitenvlees

"Ontsteek uw barbecue" terwijl het al weken ontiegelijk klotenweer is, zak...




Otto Kleynejan

Een boek waarvoor hij het voorwoord schreef en "waarvan de vertaler me consulteerde als ze twijfelde over iets culinairs"

En dat schrijft het allergrootste culinaire onbenul van Nederland!

(Dat kan alleen in Nederland: dat een culinaire debiel een dikke pil vol culinaire onzin gepubliceerd krijgt... In elk normaal land zou die culinaire veest joelend op een mestkar geladen zijn...)



Marie Louise Geschipper

"Japanners zijn doorgaans niet zo van het zoet"
Nooit van de culinaire geneugten van de Japanse -al wat oudere- jeugd gehoord

Dus ze gaat een "gezonde variant" maken van die pannenkoekjes met fruit, de suffe culinaire doos...

God, wat kan je moe worden van dit sneue gelul...



Oudmuis nog eens

Dat je in Franse restaurants "zo vaak smakeloos en liefdeloos bereid voedsel" krijgt

Kan die trut ff in de gracht getrapt worden?



Overmorgen ga ik verder...

Ik kan er niet meer tegen...

God God wat een mislukte apen bij mekaar...



(Zie mij helemaal onderin photographeren!)



O ja!

Felix Wilbrink schreef vandaag over "Asperges Vouleté"

Velouté dus, en het kwam terug, dus het was geen schrijffout...

Les gens de mon métier sont si peu de mon métier...
(Flaubert aan Sand)
(Maar dat wist u natuurlijk al)
[Woehahahahaha! ¦¬]




O ja!

Om 18.30 uur kreeg ik als meest recente "journaal gemist" dat van 12.00 uur

Die zijn daar veel te druk met mekaar in de reet te zitten...