dinsdag 18 april 2017

Witlof


















Dag Maarten, gaat het goed met jou?

Ik kom hier nog een oude aantekening tegen en ik weet niet of ik hem al ooit heb opgestuurd aan jou. Een journalist ging eens, samen met Gerrit Komrij, op visite bij schrijfster Renate Dorrestein in haar "keurig aangeharkte villa". Ze reden het tuinpad op en Gerrit zei " Hier woont geen dichter".

Ik had je vorige keer verteld dat ik het witlof "kapot had gekookt" omdat ik het vergeten was, en dat dat zo lekker smaakte.
Vandaag had ik weer vier stronkjes (biologisch Lidl) die op moesten en een ons ontbijtspek (goede slager) wat ook op moest, en een restant gekookte macaroni. Spek aan reepjes en fruiten in olie; erbij gesnipperde ui, twee teentjes knoflook, twee schijfjes gember, bouillonpoeder van de Turk, vier struiken witlof kleingesneden, p/z,  bloem  erbij en daarna water/melk en een scheutje witte wijn. Alles tot heel zacht en lobbig koken. Macaroni erbij. Klein restje kruidenkaas toevoegen en Parmezaan, klontje boter erover.
De witlof voegt een lekkere, zachte bittere smaak toe.

Dag, Loek