zondag 30 april 2017

Van alles



Vandaag maar weer eens inkopen

Mosterd uit Venlo
1804: bezoek Napoleon aan Venlo



Ik las een artikel over Nantes in Trouw

Daar moet ik ook eens een keer een paar dagen heen
Staat nu in het rijtje naast Strassbourg met Karlsruhe, Budapest, Den Haag-Leiden (die eetschilderijen-tentoonstelling en in Leiden al die musea) en dan reis ik via Leeuwarden (Fries Museum), Bordeaux, Lissabon, en Leuven met Louvain la Neuve
Dat lukt me dit jaar, verdomd
Ga ik ook nog een lang weekend naar Assen (Mongolen tentoonstelling) en idem via Borkum naar Emden



Morgen zal ik er hier bij zetten hoe het smaakte
[Mooi lekker zacht en vol en vet]


Maar goed,
Nantes

Chocolatier Gautier / Patisserie Debotte zie hier (alle links hier in een nieuw venster)

Kaaswinkel Beillevaire zie hier

Passage Pommeraye zie hier
Komt nog niet helemaal uit de verf (de site dan dus)

Markthal Talensac zie hier

Restaurants zie hier



Daar zou die Kleynejan wel aan mee willen drinken...


En over Nantes gesproken:
de beroemde Gâteau nantais

Grof gezegd: geglazuurde rumcake

Zie hier

Zie het recept hier



Of aan deze!!


Iemand verbaasde zich over vier soorten boter in mijn koeling

Kijk;

Je hebt een goede smaak en je kan goed koken, of je hebt dat niet allemaal

Gezouten Beurre d'Isigny voor als ik ergens boter op wil smeren

Ongezouten Lurpak om in te bakken

Ongezouten witte boter (het tegengestelde van grasboter dus) voor patisserie
(Ik gebruik Bio+ van de Superunie)

En geitenboter waar je zo mooi een ei of een tartaartje of... in kunt bakken


Ik heb ook vier soorten uien...
Gele, witte, zoete, rode
Nog afgezien van sjalotten...



Tsjechische kers-pepers
Ik kende ze wel uit Hongarije (en enkel rode), cseresznye paprika
Daar maken ze er pikant paprikapoeder van
Is familie van Spaanse Ñora
Daar maken ze iets pikant paprikapoeder van, de klassieke pimentón


Gisteren enorm lekker Egyptisch gekookt

Kip met groene olijven in een gebonden saus met mastiek erdoor
Enorm lekker...

Met linzen met taklia erover

Ach ach ach ach ach wat kan ik toch enorm goed koken...



Nieuw bij AH


O ja!
Woehahahahahahaha!

Had ik niet eens gezien!

Achterplat van de Grote Kleynekwaak!

Yvette van Boven: "Otto schrijft zoals ik zou willen schrijven en weet alles wat ik nog zou willen weten"
Woehahahahahaha!

Alles behalve hoe kan ik lekker koken dan toch, woehahahahahahaha!

Maar goed, ik hoorde dat die Kleynejan toen natuurlijk Yvet weer in d'r kont moest komen blazen
Hij schijnt toen iets bij de brandweer geritseld te hebben...