zondag 16 april 2017

De krant gaat culinair (1)



Vandaag foto's van dingen die ik laatst in de bakkerij maakte
Of die ik voor mezelf maakte, dat kan ook

Hierboven broodpudding ongebakken
Was een enorm succes
Met oud brood!
Er bestaan veel dingen met oud brood, ook in Frankrijk, maar bedrijfsmatig niet veel...



Maar goed

Ik was enkele dagen op reis en kocht alle kranten en noteerde

alle kookrubrieken



In het AD magazine van zaterdag (uhh, we hebben het over begin maart; ik vond het in ene terug)

Giphart

over de eetgewoontes van Trump


"een fraaie karikatuur van Trumps wilde haardos (heilbot)"
Huhh??

Ivanka's curry-maissoep

Ik weet niet aan wie de kritiek is gericht want ik ken het origineel niet, en het zou me niet verbazen als Giphart een zelfbenoemd expert blijkt te zijn

Boter: ik zou zeggen Ghee
Kerriepoeder: daar heb je 100 soorten van...
Aardappel in blokjes: in kerriesoep prima, maar niet in mais-kerriesoep

Verder prei, bleekselderij, wortel (vreemd), gember, knof, tijm (lazer op!) en kokos



Broodpudding
Ook gemaakt met kleine stukjes droge geweekte vijg erin en wat kaneel
Zeer groot succes
We mogen het alleen geen pudding noemen
Bakkers mogen geen pudding maken van de gildes
Pudding dat is restaurant of traiteur
Bakkers mogen niet "koken"
(Hoe dan een patissier moet werken, daarop had de Gendarme geen antwoord) 



In het Parool dezelfde dag gaan we op bezoek bij meneer en mevrouw

Hamersmaak


Londen, Conservatorium Hotel, Presidential Suite, ondergronds zwembad van olympische afmetingen, een van de toonaangevendste chefs...
God Kristus wat een gehijg en geblaas

"Mevrouw Hamersmaak wenste omstandig te lunchen in Elsytan Street, het nieuwe restaurant van Philip Howard, een chef die zij bewondert"
Ik zou zeggen Trap die trut de Thames in!

"Om enigszins op adem te komen ging mevrouw Hamersmaak voor een salade met boerenkool"
Dat soort volk moet een forse stamp onder hun hol hebben

En dan Cavolo nero met basilicum gaan staan te koken...

Kan je een culinaire mongool zijn...



Wat raar denk ik altijd
Dat het langoustine heet
Kleine langouste
Langouste heeft juist géén knijpers...


NRC, dezelfde dag, met

Vreugdeloos


"Omdat skrei zo mooi stevig is, is het heel geschikt om in de pan te bakken"

En hoe bakt die schelvis dan? In de magnetron?

En hoe bakt die tong dan? In de oven?

En hoe bakt die schol dan? In de frituur?

En kabeljauw combineren met Marsala, het idee...
Droge Marsala natuurlijk, maar toch
Neem dan Fino
En trouwens: waar koop je hier droge Marsala? Nergens
Overgepend dus en niet zelf gemaakt

Die wou natuurlijk een excuus om die Marsala aan de mond te kunnen zetten...



Mosselen en langoustines samen warmen...