vrijdag 20 januari 2017

Kaas (2)



Parmezaan vandaag
Wat raar dat dat plaatje gespiegeld is



Ik had nog vijf ongepubliceerde kaasrecepten liggen na de post van eergisteren, dus die gooien we er vandaag uit




Penne met vier soorten kaas

Penne quattro formaggi


Laat in een sauspan wat boter smelten, en laat daarin Mozzarella smelten (echte, van buffelmelk)
Daarna Gorgonzola en daarna blokjes geitenkaas (zachte soort), alle kaas zonder korst en in een verhouding
van twee op een op twee.

Werk er versgeraspte Parmezaan door (op twee) en breng op smaak met oregano, nootmuskaat en flink peper.

Serveer over penne rigate.

Eventueel kan sterkere kaas worden gebruikt, en wat room ter compensatie.




Paprika's met kaas uit de oven

"Wat voor kaas?"
-"Nee, ik zei paprika's"


Koop kleine rode of gele paprika´s, dolma-paprika`s en lichtgroene punt-paprika´s (alles bij de Turkse winkel).

Koop roomkaas, een wat sterker smakende maar niet droge kaas, en blauwe kaas.

Snijd de paprika`s in twee gelijke delen en haal ze uit.
Wrijf van binnen en van buiten in met notenolie.

Leg een stuk van de roomkaas in de helften van de grootste soort, de tweede soort kaas in de middelgrote helften en de blauwe kaas in de kleinste.

Kwast de kaas in met iets notenolie en zet de paprika´s in een oven van ongeveer 160 graden tot de hardste kaas zacht is.




Meloen met verse kaas

Griekenland


Snijd meloentjes (Cantaloupe of zo) in tweeën, haal de pitten eruit en hol ze zo goed mogelijk uit.

Prak de pulp door verse kaas en vul daarmee de meloenen.

Koel goed en serveer met honing.




Geitenkaas met gekarameliseerde ui

Het is een beetje ordinair, een beelje à la "Lauwwarm geitenkaasje met tijm en honing"


Karameliseer ui (zie hieronder, en werk enkel met ui)

Leg een geitenkaasje op een vuurvast bord, eventueel op een snee geroosterd brood, bedek met de uien en warm iets op in de oven.



Karameliseren


Zilverui`tjes (ik bedoel natuurlijk verse), blokjes wortel, blokjes meiraap...

Zet de groenten op met water (ze moeten juist onderstaan) en voeg een klont boter toe, wat zout en redelijk wat suiker.

Laat aan de kook komen en laat droogkoken.
Blijf, als het water zowat is weggekookt, steeds roeren tot de groenten mooi met karamel zijn gecoat.





Kaastaart met fruit



Maak een mengsel van gepureerd fruit en verse kaas.

Breng op smaak met citroensap en suiker.

Vet een puddingvorm in en bestrooi met paneermeel.

Doe er het fruitmengsel in en decoreer met fruit.

Koel goed voor het serveren.

Thats all, maar ja, welk fruit en welke kaas...

Dat is mij een weet en jullie een vraag...

We moeten die lui van de Volkskrant en NRC niet teveel voer voor overpennen geven...
En, ja! voor je het weet zet Yver Retteketet het in de oven!





O ja! Verdomd! Dat vergat ik steeds!

Dat je hier moet kunnen reageren als je het ergens niet mee eens bent!

Sorry hoor dat ik dat vergat! Goristus...

Het kan nu! Zie hier!! Speciaal voor als je wilt zeiken!!!

Woehahahahahahahahaha!!!!!!!


(Die kwaaklullen en kwaakkutten van de Volkskrant en NRC, die durven er natuurlijk niet op te klikken, maar kijk: ik ben niet zo. Klik maar. No problem. Ik ben geen stiekeme achterbakse spammer, ik heb geen Kleynejan)


(Bij Godert Walter lag trouwens De Kleyne Groot in de etalage. Ik zeg "Loopt dat?" -"Voor geen meter...")




Dank P!