zaterdag 7 januari 2017

Geen aardappelen, pasta, rijst of bonen




Libanees brood

Kip, groene puntpaprika, Tkemali


Zie het Libanese brood hierboven, in de Chapati pan
(Of is het de Roti pan?)

Tkemali is de Russische naam van de Georgische saus Tschemali
Zure pruimen (die kleine groene die af en toe bij de Turk in groene netjes liggen en die ze in Noord-Afrika meestoven in de Tajine), water, dille, korianderblad, peterselie, munt (polei), knof, rode pepers, zout

Tkemali doe je door het stoofvocht van vlees en vis, of naast gebakken vlees, vis of aardappelen

Bak de paprika (ietsje pikante soort) in olijfolie, uit de pan

Olijfolie, ui, knof, lombok...
Kip bakken...

Stoof de kip gaar met witte wijn, dragon (belangrijk!), wat Oxo of zo en korianderzaad

Bak het brood

Tkemali door de saus (Russische winkel; tig soorten; meer knof, meer hot, meer...) en de paprika erin opwarmen

Zie voor alles het erg aardige boek "Georgisch tafelen" van Uitgeverij Pereboom, distributie Dordts Museum




Cassave, gekookt gefrituurd

Met Surinaams ei en paprika

En dat was dus niet de dag na het vorige gerecht


Eieren hard koken en pellen

Tamarindewater maken, asemwater

Pindaolie, rode paprika, uit de pan

Pindaolie, ui, knof, lombok...
Asem en palmsuiker...

Cassave schillen en schijven koken
(Vies!)

Die schijven frituren
(Lekker!)

De eieren bakken

De paprika bij de saus opwarmen




Lekker stokbrood

Met eieren, pancetta, lente-ui, truffel


Boter en olijfolie...
Ui, knof, grove zwarte peper...

Lente-ui...
Witte wijn...
Wat Oxo en inkoken

Boter, schijven truffel bakken...
Pancetta erin bakken...
Eieren erin bakken...




Bakbanaan

Met gerookte tofu en broccoli


Pindaolie, ui, knof, gemberwortel, laos...

Petjel erin smelten (en dan bedoel ik dus niet dat Surinaamse gerecht maar Midden-Javaanse pindapasta met keloewek en lombok)...

Kippenbouillon...

Blokjes gerookte tofu erin warmen...
Proef

Bakbanaan in schijven bakken of frituren

Broccoliroosjes bij de tofu garen




Naan

Met kippenrookworst (van De Worstmakers!), puntpaprika en paprikasaus

Niet denken dat ik elke dag paprika eet...


Olijfolie, paprika bakken, uit de pan

Olijfolie, ui, knof (ja! dagelijks! heerlijk!)...

Pikante paprika-pasta (Turk)...
Rode wijn, Khmeli suneli (zie hier; alle links hier in een nieuw venster)...
Wat Oxo of zo...

Warm er schijfjes rookworst in...

Naan in de oven...

Warm de paprika in de saus...

O ja, zwarte olijven door de saus, droge soort...
Even laten trekken, proeven en dan pas de Oxo





Fuck man!

Die Retteketet is gekapitteld door de VPRO, dat ze nooit meer van die nep mag uitzenden als van "hoe hard die kroketten zijn"! Hahahahahahaha!

Zal ze het nou over hoe hard Oof is moeten hebben, woehahahahahahaha!




Woehahahihihihihahahoehoehoehoe!


Oof: "Ze weet dus dat er camera op haar gericht is, maar ze gaat niet poseren. Het moet echt ongedwongen."




Godsammekrabbe!
God Kristus!
"Ze gaat niet poseren"...

Dat is Godverdomme het enige wat die culinaire doos kan!
Poseren als een aansteller!! (O nee, wacht, dat is die Vreugdeloos...)