maandag 30 januari 2017

Duitse kookblaadjes



Vandaag: Beenham wordt York ham


Heel veel te koop in Duitsland, en het kost allemaal niks

Ja, het taalgebied is natuurlijk wel ff groter

Maar toch: is dat er de reden van dat je in Duitsland nauwelijks gelul tegenkomt, en in Nederland zowat enkel gelul?



ARD Buffet Plus

Alle TV-Rezepte im Januar


Recepten van TV koks à la
* Hühnersuppe mit Koriandergemüse (gestoofde knollen en zo met koriander) und Zwiebelstrudel
* Topfenknödel mit mangosalat
* Kartoffeltortilla (ze bedoelen met deze tautologie: "Geen Mexocaanse tortilla") mit Blutwurst und Apfel

Toch wat heel anders dan in Nederland, en geen pastinaak gehype

Jakobsschelpen met schorseneer en miso, dat is een uitschieter, maar ja, ernaast staat Gekochter Schweinebauch mit Kartoffelpüree
Ter compensatie




ARD Buffet

Das monatliche Magazin zur erfolgreichen TV-Sendung


Fuck!
"Lust auf Rübe, Kohl und Pastinake"
Shit...

Maar ja, het is dan wel Schmorhaxenscheiben (schenkel) zu Rüben-Pommes
"Clou zu den Pommes: der fein-scharfe Meerrettich-Dip"

"Knusprige Grünkohl-Salsiccia-Tarte"

"Eier und Senf, welch köstliches Duo"

Patisserie met citrus
Semla (zie hier (alle links hier in een nieuw venster)



Pekelen


Kochen und Genießen

Zünftige Hütten-Schmankerl


Je vindt ook wel dingen die niet kloppen
Op bakblik gespoten puree maak je met eigeel door de puree, niet zoals gewone puree met melk en boter

Veel (deze tijd) recepten met Wirsing, savooiekool

Een fantastisch artikel over Knödel und Klöße
Ik ken de verschillende soorten wel, maar niet de Schupfnudeln
Zie hier

En o ja, het Serviettenknödel, wat ik al jaren lang "eens moet maken"
Zie hier

Knödel van 5 delen brood, 5 delen melk en 2 delen kaas
Met ui, knof, kaas en spinazie erdoor

Germknödel zijn zoete, met Pflaumenmus erin ("Dunkel und wurzig!") en maanzaadboter erbij

Aardappelknödel met kool, ui, knof, bloem, kummel, peterselie, ei, z/p

O, ze hebben daar ook van hazelnoot wat we hier hebben van amandel, die schilfers

Olie en boter, knof en ui uitbakken en dit later door aardappelpuree werken
Met kwark, zure room (nou ja, Schmand), groene kruiden en citroenrasp, en met p/z kräftig abschmecken



Gepekeld


Kochen und Genießen Spezial

Ofen-Hits

Iets voor Retteketet voor die Volkskrant recepten!
Hoef ze niet meer van BBC te jatten!


Szegediner Mettkuchen
Een soort vlaai met worstvlees erin en zuurkool en room en eieren (huhh? o wacht dat gaat door de room en dat erover)

Tortano
Dat is zeg maar een opgerolde plaatpizza die als ring gebakken wordt
Met Comté, Mozzarella en rauwe ham

Deftiger Zwiebelkkuchen
Met Emmentaler, ei en rauwe ham

Lasagne met ook plakjes venkelsalami erin

Een ovenschotel van aardappel, verse zalm en gerookte
Heel dikwijls gedacht die zalmen te combineren maar nooit gedaan
Dille, room, melk, ei
En die "rode peperbolletjes"

Veel gebruikt: Putenoberkeule
Bovendij van kalkoen mag ik aannemen



Gekookt


Meine Familie und Ich

Gemütlich genießen: Alpen-Küche


Er zit ook nog een klein tijdschriftje in, Schnell und Gut
Alle Gerichte unter 3 €uro
Kräuter-Käse Omelett € 1,15
Schweinefilet mit Ananas € 2,95
Pompoen-Flammkuchen € 1,35
Dat soort recepten

Risotto met limoensap, limoenrasp en Parmezaan erdoor

Foodblog Award, wat een shit, zie hier

* Brooddeeg, broodvorm, plakken, beleggen met kaas, zure room, Tabasco, rauwe ham, z/p; in een cakevorm "brood samenstellen" (plak op plak) en bakken
* Drie deegplakken, een met pesto, een met ajvar (Turkse paprikapuree; de milde mag ik aannemen) en een met kaas; op elkaar; delen snijden en die oprollen; bakken; ik vind pesto + ajvar een rare combinatie
* Brooddeeg in broodvorm kruislings diep insnijden op 2 centimeter steeds; half gaar bakken; tussen de broodpilaartjes ui, knof, kruiden, paprikapoeder, citroen, kaas...; afbakken



Uit de oven


Essen und Trinken

Dat is de beste, van wat ik zag althans


Ook meer voor nette mensen
Niet zo voor van dat NRC en Volkskrant publiek zeg maar

Een heel mooi Minestrone recept met gevogeltefond, Guanciale, alles wat er verder in hoort (oa raapstelen) en zwarte olijven

Jakobsschelpen (in limoen gemarineerd, rauw) met avocado

Scheermessen met maracuya, hoho...

Puntarelle zie hier
Ja dat is enorm lekker

Hüftsteak
Ik denk dat dat Sirloin is

Oesters met room-speksaus

Vesperspeck
Spek gepekeld en gerookt als Schwarzwalder Schinken
(Die ham at ik gisteren, dennenhout gerookt, ach ach ach ach ach...)

Een zeer lezenswaardig verhaal over de klassiekers van de Vietnamese keuken



Tadaa!!!!!!!!!!!!!!!!

En lekker dat het was!!!!!!!!!!!!!!!!