dinsdag 27 december 2016

Krantkoken (2)



Inkopen weer vandaag

Rijstevlaai
Banketbakkerij Broekmans, Venlo
Nooit zo'n luchtige geproefd...


Eerste aflevering zie hier (alle links hier in een nieuw venster)


[Hier is in ene een stuk weggevallen; als ik het terugvind dan zet ik het er nog bij]



Chocolaterie Rousseau, Venlo
Handgemaakt!


Parool, donderdag

Adobo

Een werkelijk nergens op slaand lulverhaal

Domheden als "gedroogde chipotle"

Dat is gerookt dus dat kan enkel gedroogd zijn

Acho [lees Ancho] peper

Dat klopt niet, dat moet Guajilla zijn

Niks korianderzaad, niks piment

Droge pepers roosteren "zodat ze zachter worden", Gristus wat een gelul...

Dan moet je die pepers in flink water koken, de culinaire aapmens...

Goed recept zie hier

"Toast the chilis until fragrant", niks "zachter"



Wat het is?
Al sla je me dood
Moet nog proeven
(Bij Œufs en gelée, lijkt me)


NRC

Confit van zeeduivel

Overgeschreven uit een boek

Lulverhaal



AD vrijdag

Kippaté met walnoten

Kip hakken, p/z, "Italiaanse kruiden" (merk Ik Kan Niet Koken)

Geweekte abrikozen erdoor
(gehakt, mag ik aannemen?)

Terrine, speklapjes, kipspul, levertjes, kipspul, walnoten, kipspul, dichtvouwen, Au bain marie in de oven


Ex gelul van Giphart over frikandellen maken




Dat ligt op de markt als Verse knoflook...


Volkskrant

Vegetarische kersttaartjes

Flikker op met je vegetarische kersttaartjes Godverdomme

Kook met ei, met tofu, met kaas, met seitan vegetarische suftrut...