donderdag 1 december 2016

Ansjovis



Amerikaanse producten vandaag
Van een Amerikaans-Nederlandse winkelsite
Zijn er veel van, geen van alle echt interessant
Scoorde veel mosterdjes
Alles, werkelijk alles zit in plastic



Klopfenbosch mit Anschovis

Duitsland dus

Duitse bief met ansjovis


Kook eieren hard.

Bak geraspte ui bruin [met knof].

Meng grof gemalen rundvlees met de ui, redelijk wat grofgehakte ansjovisfilets (1 op 60 gram vlees), wat pils, peterselie, rauw ei, z/p. Redelijk wat peper.

Vorm hamburgers, haal door de bloem en bak in boter.

Roer room door het bakvet, peper nog eens en roer er augurkjes uit het zuur door (in niet al te fijne stukjes).

Serveer met gehakt ei erover en nog een ansjovis-filet.





Kalfskoteletten met ansjovis en kappertjes


Bak fijngesneden gekookte ham een minuutje in wat boter op halfhoogvuur, en voeg dan kleingesneden ansjovisfilets toe (eventueel ontzout in melk); laat even doorwarmen, en voeg dan kappertjes toe.
Laat weer doorwarmen, haal van het vuur en stamp de massa fijn.

Werk wat p/z door bloem en wrijf daarmee de koteletten in.

Bak ze snel bruin aan twee kanten in goed hete boter.
Draai het vuur laag en laat ze garen, af en toe kerend.

Leg ze op een warme schotel en bedek ze met aluminiumfolie.

Giet het vet uit de braadpan, zet op hoog vuur en flambeer met cognac.
Voeg droge witte wijn toe, schraap aanbaksels los en kook snel in.

Doe het ham-mengsel erbij, roer om en werk er van het vuur af room door en gehakte peterselie.

Serveer met de koteletten.




Tagliatelle met ansjovis

Tallarines con anchoas

Oost-Spanje


Kook tagliatelle, giet af

Prak geperste knoflook en fijngeknipte peterselie door elkaar.
Prak er rauw eigeel door en uitgelekte ansjovis uit blik.
Maak de saus smeuïg met zoveel van de olie uit het blikje als nodig.

Doe de tagliatelle op een bord, giet er wat gesmolten boter over en schep de saus in het midden.



Spaghetti aglio e olio

Italië


Bak in redelijk wat olijfolie heel fijn gesneden knoflook.
Doe er ansjovisfilets bij (75 gram op 500 spaghetti), laat eventjes bakken en prak ze dan.

Kook spaghetti.

Breng de saus op smaak met peper.

Giet de spaghetti af, en serveer met de saus erover.




Ansjovis op de manier van Cadiz


Haal verse ansjovis uit en spoel ze schoon.

Dep droog en zout ze.

Haal ze door bloem waarin wat p/z en frituur ze op 160 graden.
Frituur er enkele tegelijk door ze met een tang bij de staarten als een trosje bij elkaar te houden.



Ansjovisboter

Beurre d'anchois

Frankrijk


Snijd ansjovisfilets (uit blik uit olie) fijn, maar niet heel fijn zoals je wel leest; je moet in de boter nog kleine stukjes zien zitten.

Prak door ongezouten zacht-geroerde roomboter; een filet op 25 gram.

Breng op smaak met citroensap en versgemalen witte peper.

Koel.




Spaghetti met ansjovissaus

Herkomst geen idee


Kook spaghetti.

Verwarm olijfolie in een koekenpan en voeg flink wat ansjovis-filets toe (uitgelekt en ook ff geweekt in melk).
Voeg verder flink knof en gebroken cayenne-pepertjes toe.

Zet het vuur vrij laag en blijf roeren tot de ansjovis uit elkaar is gevallen.

Giet de pasta af en bak even na op hoog vuur in de ansjovis-pan.

Serveer met de olie over de spaghetti.



Kaas met ansjovis


Laat ansjovis uit blik, liefst ansjovis uit de Atlantische Oceaan, uitlekken.

Snij Mozzarella of vergelijkbare kaas (Wensleydale!) in blokjes en leg op elk blokje een stukje ansjovis.

Met Queso de Burgos of Queso de Callosa smaakt het nòg beter, maar ja, dat kan je hier niet krijgen. Zelfs niet kopen.

Ik zou zeggen Koop die verse schapenkaas van Montsma, Kollum, bij de kaasboer op de markt.
Duur maar perfect.



Dat ga ik zondag maken 
Ja, ik weet natuurlijk wel wat erin moet
Maar het is net als met die kerriezuurkool van vandaag
Ik wil eerst weten hoe men vindt dat het hoort te smaken...



Loek!

Je zou bij AH geitenboter gaan kopen en daar eieren en dit en dat in gaan bakken en becommentariëren hoe het smaakt

Aardappelen, weet ik veel


Moet ik de geitenboter voorfinancieren of zo?

Gristus...



O ja! Hahahahahahaha!

Die Onno Kleine-eikel die dit blog spamt, die selecteert wel!

Zie een uur-opname hieronder
Hij houdt zijn eigen lulpraat zorgvuldig uit de wind...


God God kan het nog sneuër...




Dit móet een kwestie zijn van Kleyne mannen kleine Jannen...

Hahahahahahahaha!!!!!

Woehahahahahahahahahahahahaha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!