vrijdag 21 oktober 2016

Kookboeken: ingrediënten



Soesjes gevuld met kaas maken


Aardappel, gehakt, yoghurt



20 recepten: schotels met gehakt

Super de Boer 1993


Allemaal aardige recepten

Gehaktschotel met banaan (de Venezolaanse versie met ook kerrie is Godslekker)
Gehaktballetjes in kaassaus
Taco's met gehakt en avocado


Gehaktbrood met mais
Groene paprika blancheren en mais uitlekken
Gehakt, paprika, mais, ei, Provencaalse kruiden, p/z
Gehaktbrood maken en bakken



Jouw Kookweek Recepten

Aviko

Aardappel dus
Een paar weken oud


Boekje stinkt

Flauwekulrecepten
Pasta genovese met aardappelblokjes, Marokkaanse rösti met kikkererwten en merguez, Röstipizza met rucola en Parmaham



Soesjesdeeg met ei


Verassen met Yoghurt

Nederlands Zuivelbureau1988

In dezelfde serie kaas, room, kwark en drie maal "Kaashapjes"
Ik kende ze niet
Dit boekje iig een leuk idee


Uitleg verschil yoghurt en anderzijds Biogarde, kefir...

In 1988 al oesterzwam op de markt; zou je niet denken

Heel verstandige praat over hoe en wat je moet voorbereiden (mise)

Aardappelsalade met waterkers en ei, Kip-courgettesalade met pesto-youghurt (dat is hetzelfde idee als sausjes maken van al die Indiase pickles (garlic, pepper, eggplant...) met yoghurt


Die aardappelsalade ga ik maken
(Er zit wat witte wijnazijn door)

Yoghurt-aardbeienijs idem
Ik zat al een tijd te wachten (te lui om te zoeken) op een yoghurt-ijs recept ("Frozen yoghurt")
Wat citroensap, en garneren met slag en citroenmelisse

Yoghurt-citroencake
Citroen, boter, zout, suiker, eieren, bloem, bakpoeder, yoghurt



En er achter komen dat je vergeten bent
een nieuwe spuitzak te kopen
Soesjes met twee lepels


Woensdag Gehaktdag

Die titel kennen we

Bzztôh 1998
Oorspronkelijk Nederlands en ism Telegraaf


Een goed en serieus boek

Hachis Parmentier au Riesling
Dat is een zeer sjieke filosoof zeg maar
Maar: met gehakt

Fajitas met Pico de gallo
Die Pico de gallo (hanenkammen) dat is een soort pepers-salsa zeg maar
Maar fajitas dat is geen gehakt, dat zijn kleine stukjes longhaas

Hongaarse eieren
Œufs perdu is dat, Scots eggs, maar dan met paprika en -poeder
"schrik de eieren af"
Trek ff je broek naar beneden of zo

Het Bebotok recept is onzin
Indonesisch gehakt in koolbladeren
Hier komt geen kool aan te pas



Toch nog mooi gebakken


Wat gaan we maken?


* Gestoomde gehaktballetjes met dragon
Geweekte abrikozen malen met gehakt, ui, dragon, mosterd, knof, ei, p/z en nootmuskaat
Balletjes door bloem en stomen
(Ik zal eerst het niet gemalen spul malen, en dan mengen met de rest)
Met mosterdsaus (roux, witte wijn, kippenbouillon, room, mosterd)
Je hebt ook gebroken cornflakes nodig maar waarvoor, dat staat er niet bij


* Dadelgehakt
Gehakt, knof, lente-ui, paprikapoeder, Provencaalse kruiden, p/z
Dan ook nog gehakte vijgen erdoor (niet te droge en ook niet te verse soort zou ik zeggen) en Feta
Balletjes, boter, bakken
Couscous, tomatensaus (pikant en met rozijnen zou ik zeggen, alhoewel, we hebben al die vijgen...)


* Chinese parelballetjes
Kleefrijst lang weken / stomen (bedoeld is River Rice gebruiken, of Congee maken)
Blenden: knof, gember, waterkastanje
Gehakt, ei, rijstwijn ("sherry"), maizena erbij
Balletjes
Stomen etc


* Münster Sauerkraut
Zuurkool stoven op de bekende mooie Duitse manier
Reuzel, spek, ui, knof
Gehakt en plakjes rookworst...
Paprikapoeder (laag vuur dus) en z/p...
Lagen in een ovenschotel: aardappelpuree, vlees, zuurkool
Eindig met puree
Münster erop, oven



Heb er het beste van gemaakt 
Met Parmezaan, Mozzarella en Schabziger  
(Met oven-ui) 
Het smaakte!!!!!