zondag 2 oktober 2016

De Volksk(n)euken




Bastiaanse Bleu

Tsja, met veel fanfare geeft de Volkskeuken een boek uit...



Zie hier (alle links openen hier in een nieuw venster) als je erbij kunt althans; ik moest -als abonnee- een kwartje betalen Godsammekrake...


Over fouten in de recepten
"Bij het handmatig overnemen of copy-pasten van de ingrediëntenlijst gaat er nu eenmaal soms wat fout"
Met andere woorden: we hebben het over jatwerk


Of ze de gerechten zelf wel hebben geproefd?
"Ja, dat hebben we. Geregeld zelfs meerdere keren"
Hahahaha!!!!! Komkom jongens...
"Vroeger was ie katholiek
Een pijler van bedrog,
Nu is ie niet meer katholiek
Maar toch, maar toch, maar toch"
(Hoor hier)


Ingezonden brief
"Een toegewijde huisman verraste zijn vrouw, die moe en hongerig van haar werk kwam, met een Tarte tatin met pastinaak. Ze knapte in een oogwenk op en gaf me opdracht het recept op mijn favorietenlijst te zetten!"
Ja! Dat is Het Rode Boekje!! Daar is ie weer, de Volkskrant!!!
Dat soort taal zet je toch enkel een softe wauwelaar voor? Een bijna uitgestorven CPN stemmer?!





Bleu des Causses


Maar goed


Zie hier
Die Remarque lijkt me een aardige man, en die ook nog eens het geluk heeft een vrouw te hebben die bijzonder goed kan koken, want koken, dat zal er wel niet uitkomen als ik dat zo lees
"leuke stukjes, in heel Nederland vergelend onder ijskastmagneten"
Bij culinaire Neanderthalers wel ja...


Lezeres Lia "wordt blij van de stukjes van de Volkskeuken"
Ik kan het nog sterker vertellen: ik ga er gierend van over de grond!


Het is pas 21 juli dat ik de laatste keer een stapel onnozelheden uit de Volkskeuken had verzameld, en nu is het alweer zo ver
(Zie hier)




Bleu d'Auvergne


Foul medames is geen gerecht, dat is een ingrediënt
Gedroogde tuinbonen
Habas, Fèves, Paardebonen


Hete Bliksem, een Gronings gerecht
Gelul


"Misschien waren ze bij 't Pandje ietsje eerder" [dan Marktzicht, met pittige gehaktballen]
In 't Pandje serveerden ze die al toen de uitbater van Marktzicht nog niet eens geboren was, ja!
Ik heb ze er zelf staan maken in 1970, leuterkop...
En die kokos erbij, dat is Rempah
En die ballen zijn niet Indonesisch maar Suri
Net als die dikke neger die er achter de bar stond


Vega oestersaus, kan het allemaal nóg onnozeler...


En die tiepe die schrijft dat ie zo'n enorme barbecue heeft gekocht in de VS dat ie een hoogwerker zal moeten huren op 'm op zijn dakterras te krijgen
Die doet mee aan het Nationaal Kampioenschap Blaaskaken


En moet je dit hier lezen
De omhooggevallen monkelaar...


"Het antwoord komt van mijn vrouw. Heerlijk, luidde haar objectieve oordeel"
En die tiepo doceert psychologie...




Bleu de Gex


"De cake was gebakken van amandelmeel" en dat was heel speciaal
Ga eens kijken bij AH zou ik zeggen
"Bak 40 à 45 minuten. Gaar hoeft hij niet te worden omdat er geen meel in zit"
Alsof mét meel die cake níet gaar was geweest in 40 minuten...
Ooit wel eens een cake gebakken?
"Op de foto op de Volkskrant site blijkt dat de inspiratie voor dit stukje..."
Op de foto op de Volkskrant site blijkt niks anders dan dat die cake van de derde verdieping in de tuin is gegooid


"Giet de afgekoelde vloeistof in een blender, doe er 500 gram fruit in stukjes bij, en maal het tot een mooie smoothie-achtige structuur. Giet de vloeistof in een ijsmachine en zet hem aan."
Nooit van ze leven ijs gemaakt dus...


Een ontdekking op de markt in Frankrijk
Gevogeltemaagjes!
Nooit verder dan zijn neus lang is in Nederland op de markt gekeken...


"250 gram spekjes of champignons"


"Pureer de uitgeperste knoflook"


"Onregelmatig gevormde churros waar ze in Spanje patent op hebben"
Kan je nog lullen lul dan mee
En een nergens op slaand recept met ietsje zout en geen suiker ipv veel zout en evenveel suiker
(Weet u het nog? 'Of ze de gerechten zelf wel hebben geproefd? "Ja, dat hebben we. Geregeld zelfs meerdere keren"' hahahahahahahahaha!!!!!!!!!!)


Een van die culinaire gemankeerde genieën die alleen een huis in Spanje huurt als er "een fatsoenlijke kookboekenverzameling aanwezig is"
Ben je dan een eikel of ben je dan geen eikel?




Cashel Blue


"Nou houden wij van de Volkskeuken er niet van om recepten van een ander over te tikken"
Woehahahahahahahahahaha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Maso?


Eentje werkt al "10 jaar aan een boek waarin ik mijn culinaire kennis kwijt kan"
Heptie een schrijfgebrek dan?


Picadillo is geen "stevig gekruide gehaktschotel", picadillo betekent gehakt


"Pimentón of mild paprikapoeder"
Pimentón betekent niets meer en niets minder dan paprikapoeder


Eentje gaat koken met "200 gram verse erwten"
Eind september!
Die zijn er tot ± 20 juli, de culinaire lulkees...


"Poffertjes worden gemaakt van boekweitmeel"
Van half boekweit half tarwe ja


"Chorizo is gerookt"
In Asturias soms, bijna nergens anders, en niet gerookt om de rooksmaak maar met een uiterst klein vuurtje in een grote ruimte om de vliegen weg te houden


Al deze lulpraat Godverdome geproduceerd tussen 21 juli en nu...




Shropshire


En ook buiten hun rubriek kunnen ze er wat van...


"De schol is voorbeeldig op de graat gebakken"
Ja hoe moet die Godverdomme anders gebakken zijn dan?


En dat is dan allemaal ook nog eens zonder het gelul van Smak en van Retteketet...
Afgelopen weekend nog
Retteketet kookt portobello's met hazelnotenpesto
Het recept vind je meteen bovenaan als je op de hoofdingrediënten zoekt
Zie hier


Smak die ergens eet met "dashi en miso", heel speciaal
Nou, dat kan je dus gewoon in een bakje kopen hoor, zie hier


Dat worden weer meer dan 2.500 hits, deze post, verdomd; ik zal u op de hoogte houden!


Prima krant hoor, de Volkskrant, maar voor culi kan je beter naar de eerste de beste kapsalonbakker stappen...


Geen culinaire armoede maar culinaire armoede plús geestelijke armoede...


Culinaire armoede kan iedereen hebben, maar ook nog geestelijke armoede erbij en dan toch luid in de krant gaan staan kwaken...

Jezus Gristus...