maandag 30 mei 2016

Bob en Daphne in de keuken



Kleine Thaise aubergines



Broekbaard en Vreugdeloos...



Vreugdeloos


Ze fermenteert

Die ontdekt in februari het fermenteren, en schrijft over dat al lang passé gehype twee pagina's vol leuterkoek

Dat Meneer Watkletstons niet met zijn achternaam in de krant wil
Nou die heet Trachet
Bij deze

Japanse Kaspisch Zee-yoghurt
Vaginale melkzuurbacteriën



Knof die na een olijfoliebad rauw door de Macedonische pizza gaat


Ze kletst

"vermout -spreek uit met een oe-klank"
Goh!!

"U hoeft geen Noilly Prat te gebruiken, het mag elke witte vermout zijn (ja, ook Martini) mits een droge"
Inderdaad, als je toch geen smaak hebt dan maakt dat niks uit nee
Het idee! Dat je bijvoorbeeld in Œufs vaudoise (een favoriet gerecht van Noël Coward overigens) Martini zou gebruiken, ik bedoel dan ben je toch een culinaire aapmens...
Schrijf dan Eventueel gebruikt u wat Martini en een scheut Chardonnay...

En dan dat nalullen
Pietje over skrei schijven, Marietje over skrei schrijven, Janneke over skrei schrijven

Een hele pagina over werken met Aquafaba en geen letter, gene ene letter over hoe dat spul dan wel allemaal smaakt
Holland vooruit



Mique
Brooddeeg koken in bouillon


Ze jat

Goh! Ze vindt uit dat je gebakjes met rabarbercurd kan maken ipv met lemoncurd!
Zoek op rhubarb + curd + pastry
391.000 hits

Salade bij Aziatisch eten
"En toen husselde ik op een dag in het wilde weg wat blaadjes en een handje taugé met een mengsel van gembersiroop en limoensap"
Zoek op thai + green + salad
2.630.000 hits

Toevalsgerecht
"Grappig hoe gerechten soms volkomen toevallig onder je handen ontstaat, terwijl je ze in je hoofd nooit zou kunnen bedenken"
Zoek op miso + soup + ramen + asparagus
236.000 hits

Die liegt even hard als Yvet Retteketet...



Mossel"kroketten"
Enorm lekker
Kan je op z'n kop bakken of ze frituren


Broekbaard


Die heeft tegenwoordig eens in de maand een artikel over Van kop tot staart

Goh

Daar verschenen 10 jaar geleden al boeken over, sinds een jaar of vier koken tig restaurants zo, de Volkskrant had er een paar maanden geleden al een hele serie over (van Smak, dat wel, maar goed)...

Zie hier (alle links hier in een nieuw venster)

Er was ook een video over wilde gans prepareren
Die liet ik aan de Wilde Slager zien
"Heel aardig voor een leek"

In de krant stond dat de kinnebak er ook door ging, door die varkenskop taart
Gelul natuurlijk



Okra


Afgelopen zaterdag

Een artikel van nog geen halve pagina

"amaranth (een graansoort)"
Gelul

"matcha-thee"
groenethee-thee

"coraille"
corail, ja

"cecina-ham"
Cecina is geen ham



Omelet van één wilde ganzenei


Op een hond

Een hond wiens naam was J. van Viegen
zag vijf gevulde schotels vliegen.
De eerste schotel was gevuld
met zwezerik en zure zult.
De daaropvolgende bevatte
een portie Belgische patatten.

De derde schotel vloog voorbij
vol versgebakken balkenbrij.
De vierde schotel, de dichtbijste
was ook met brij, maar ditmaal rijste-.
En wat nu zoudt gij denken dat
er in de vijfde schotel zat?

Ach mensen, laat u niet bedriegen.
Een hond heet immers nooit Van Viegen.

Keest Stip


Ik zat te denken (was net aan het vertalen) Dat is precies Pessoa


Autopsychografie

O poeta é um fingidor
Finge tão completamente
Que chega a fingir que é dor
A dor que deveras sente.

De dichter is een veinzer
Hij veinst zo volledig goed
Dat het hem lukt te veinzen dat het pijn is,
De pijn die hij werkelijk voelt

(Nou nog op rijm)