maandag 28 maart 2016

Lentegerechten




Eindelijk!



Balsamico-dressing


Bak fijngehakte ui en knoflook op laag vuur in olijfolie, regelmatig roerend.
Voeg redelijk wat rietsuiker toe, wat zout en zwarte peper.
Roer om, voeg flink balsamico toe en condimento bianco ("witte balsamico") in een verhouding van 1 op 2, breng aan de kook en laat op laag vuur zowat droogkoken.
Laat volledig afkoelen.

Maak eventueel ietsje vloeibaarder met witte wijn.

Serveer op mozzarella-salade.




Coleslaw

USA
koolsla dus


Neem gelijke delen groene en rode kool, in heel dunne sliertjes gesneden / geschaafd.

Smelt flink wat boter in een pan en werk daar wat witte wijnazijn, zout en peper door.
Haal van het vuur en giet over de kool.

Goed omroeren.




Groententaartjes

Petits chaussons aux légumes
Frankrijk.


Kleine variant van de Calzone, van bladerdeeg.
Maak zoals appelflappen maar dan zonder suiker erop natuurlijk.

Vulling: stoof in wat olijfolie prei gaar, met knoflook en ui. Gebruik als het kan ook zuring.
Kruid met basilicum, tijm, peper en zout.
Prak de groenten samen met spinazie en laat nog 10 minuten op laag vuur staan, af en toe omroerend.

Laat wat afkoelen en maak de taartjes.

Bak ze 20 minuten op 140 graden.




Saltimbocca alla Marsala

Bak kalfsoesters bruin in boter, en met zout en peper.
Giet wat vet uit de pan en een flinke scheut niet al te zoete Marsala in de pan en laat die inkoken, terwijl je de oesters nog een enkele keer draait.

Serveer met de ingekookte Marsala erover.

Er bestaat een variant gemaakt van een dikke varkensoester, uitgevoerd zoals een Cotelette suisse of als een Cordon bleu; bak in dit geval ook wat verse salieblaadjes mee, en gebruik Parmaham en Parmezaanse kaas.