maandag 7 maart 2016

Kabouter

Yvette liep weer door het beeld en ik voelde me bijna verplicht om een badpak te gaan zoeken. Ik moet namelijk aan zwemleraressen uit het Oostblok denken: grote passen langs de rand van het zwembad en maar hard roepen.
Ze ging draadjesvlees van paddestoelen met andijviestamppot maken. Waar kocht ze die paddestoelen? Bij een kabouter (m/v). Het kon ook een collectant namens de Bond tegen het Vloeken zijn, maar dan wist hij wel veel van paddestoelen. Later op de dag schoof hij ook nog aan bij Yvet, aan dat bekende zijtafeltje.
Yvette had juist verteld, dat ze het menu van 2016 had gemaakt, "echt waar" zei ze nog eens extra en keek olijk van opzij in de camera. Zo fantastisch was dat eten. Kabouter zat zijn eten te vermalen, maar reageerde niet bepaald van "Potverdorie, dat is lekker". Was ik Yvette geweest lag hij dus met een zwiep over de bloembak beneden naast zijn fiets.

De meisjes van de vrijdagavond hadden het over hun favoriete kookboeken. Jonah: de Franse Keukenklassiekers van Manfred Meeuwig...

Dag,

Loek