donderdag 7 januari 2016

Mosselen (29)



Dank PJ, ook voor de volgende!


Diverse notities

Zie de eerste aflevering van de mosselserie hier (alle links hier in een nieuw venster)



Ik schreef er zelf twee keer over, in een andere context


Zie Mosselen in Rodenbach hier

Zie Mosselkroketten hier




Mosselwijnen


Gall en Gall schreef een tijdje geleden over mosselwijnen

Bij zacht smakende mosselgerechten
* Sauvignon blanc Loire (Menetou-Salon bv)
* Muscat
* Pinot blanc

Bij steviger smakende mosselgerechten
* Sauvignon blanc Rueda
* Grüner Veltiner
* Pinot Grigio

Gegratineerd of met room
* Vermentino
* Rías Baixas
* Riesling Elzas



Het van elkaar losmaken van de oesters
(Détroquage)


Ze gaven ook wat recepten

Klassiek koken
Elke mossel in een schelp
Crème fraiche, gekookte ham, knof, gerookt paprikapoeder, "Italiaanse kruiden", bieslook, p/z mengen
Wat op elke mossel
Gratineren

Klassiek koken met laurier en redelijk wat prei
Serveren met friet en Ravigote

Olijfolie, ui, knof
Rode peper, [zoet] paprikapoeder [maar dat niet op hoog vuur, dus later erbij]
Droge chorizo
Witte wijn
Tomaten...
Mosselen
Serveer met korianderblad



 Oesters sorteren en controleren


Waverley Root, The Food of Italy


Marche

Marineer rauwe mosselen in olijfolie, witte wijnazijn, salie en knof
Kook [met wat witte wijn]
[Serveer met de marinade]



An Irisch Farmhouse Cookbook


Boter, ui, tomaat, aardappelstukken, stoofappel [doe maar stoofpeer]...
Visbouillon en melk, 20 minuten

Mosselen erbij en na even Guinness waardoor maizena

Mosselen uit de schelpen, in een schelp en serveer met tomatenschijven

[En de saus??]



Oesters verpakken


Met tomaat en witte wijn (Verdejo)


Tomatensaus met witte wijn kan prima, kan uitstekend zelfs, maar als je net als hier Verdejo gebruikt dan moeten die tomaten toch wel erg zoet en rijp zijn

Trouwens vreemd dat ze in het binnenland van Spanje "klassiek mosselen eten" na de vendange
Misschien dat deze Verdejo van de Canarische Eilanden komt

En dat je Verdejo ook goed kunt laten rijpen, dat klopt zeker

Zie hier



Filets de Sole Marguery


Tongfilets met mosselen, garnalen en champignons

Zie hier




Mosselen rauw eten


Zie hoe je ze prepareert hier



Mosselen Aanstellerij


Zie hier

Zonder knof ook nog...



Vis drogen


Mosselen met spek, pompoen en bier


Zie hier



Moules Pernod


Zie hier

En de Québec variant zie hier

En met koriander zie hier
(Cilantro is ook koriander)




Waarom het slecht gaat met Blokker

In een winkel
Nee, we hebben geen papier voor deze luchtbevochtigers meer want ze gaan uit het assortiment.

Contactformulier
Klopt het dat die plastic waterbakken voor aan de verwarming (met zo'n stuk viltpapier er in) niet meer verkocht worden door jullie? Ik bedoel de grote maat, niet de smallere. Dat je dus niet meer van dat papier kan kopen?

Helaas verkopen wij helemaal geen waterbakken meer voor de verwarming op onze site.
Het is ook niet mogelijk dat wij de voorraden van onze filialen kunnen inzien.
Wij kunnen je dan ook niet melden in welk filiaal nog een deze waterbakken verkoopt.


Ik vraag niet of ze op de site te koop zijn, ik vraag niet welk filiaal ze in voorraad heeft, ik vraag of ze inderdaad uit het assortiment zijn of gaan.

Het product waarnaar u opzoekt bent is op dit moment niet op voorraad.
Helaas kunnen wij niet inzien wanneer een product weer voorradig is, wij adviseren onze klanten om het artikel in de gaten te houden op onze website
[waar het dus niet te koop is].
Het artikel is echter nog op voorraad als u het artikel op de Blokker webshop kunt vinden en u dit artikel in de winkelwagen kunt plaatsen.


Ik vraag niet of ze op voorraad zijn, ik vraag of ze inderdaad uit het assortiment gaan.

Deze artikelen zijn inderdaad uit het assortiment.
Wij vertrouwen erop je hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.


In een ander winkel
Dit product gaat zeker niet uit het assortiment want het verkoopt namelijk heel erg goed.





Zie de volgende aflevering hier