donderdag 14 januari 2016

Het culinaire web



Vandaag nog wat inkopen uit Borkum


Culinaire blogs en mailings en zo



America's test Kitchen


Wat je moet hebben voor "Holiday Roasts" zie hier (alle links hier in een nieuw venster)

Ingenieus spul zie hier

Keukengerei-winnaars van de afgelopen tijd zie hier

Spul voor Paleo-shit zie hier

Eier-gerei zie hier



Duindoorn-azijn
Heel erg lekker
Prachtig aromatisch


Eetsnob


Crème brûlée met bier zie hier
Eetsnob moet wel oppassen; niet teveel van die berichtjes met Daar heb ik dat gegeten, het moet wel wat méér zijn

Courgette-carpaccio zie hier
Kijk, dit is tenminste enigszins een recept...

Amuses zie hier

Eggs florentine zie hier
Ja, kerstontbijt, nou en
Trouwens dat heet gewoon Œufs à la florentine



En déze azijn is prachtig fris


Kokswereld


Olijfolie zie hier

Beurzen en zo zie hier

Ze adverteren met die Ofyr shit, zie hier

Chef for Chefs by Chefs  (Nestlé is dat) zie hier
Als je op Inschrijven klikt dan kan je (zonder dat er verder wat gebeurt) oudere nummers inzien



Duindoorn gelei


Rungis


Zie ze hier

Koppert Cress zie hier

Gert Jan's Keuze zie hier

De rest is allemaal Aanmelden op Faceboek eerst en dat soort shit



Duindoorn spread
Ja, Borkum = duindoorn...


Diversen


(Ik realiseer me nou dat ik Ilja Gort al een tijd niet heb gezien...)

De vernieuwde Conimex website zie hier

De Zwei Brüder, fantastische winkel, zie hier

Natuur en Milieu, wat minder erg dan Wakker Dier Hanneke Plofkipkop, zie hier

De Werkbij zie hier

Van Gelderen Wijn (mooie winkel) zie hier



Duitse aardappelen
Geen Rattes, meer Corne de gatte (Jumbo heeft die ook)
Erg lekker


Weekend

De beste


Farcer zie hier
Farceren zeggen Nederlandse koks...

Thee zie hier en hier en hier en hier en hier en hier en hier en hier

Insecten zie hier

Gin and Tonic zie hier

Níet in de koeling! zie hier

Chocolade zie hier en hier

Proletenharses eet havermout zie hier

Culinaire trends, eindelijk! zie hier (Taco-dieet zie hier)

Het Jaar van de Peulvrucht, Eindelijk! Kraak! zie hier



Dat vond ik er ook, in de Poolse Hoek van de super
Een soort eekhoorntjesbrood


Pizza watermeloen zie hier

Keukentips zie hier
Voor Oudjaar, maar keukentips zijn keukentips, toch? Ja toch niet dan!

Kerststerren (gewoon zeggen dat het zeesterren zijn) zie hier

Oesters openen zie hier

Koken met restjes zie hier

Wintersoepen zie hier

Recepten voor de hele week zie hier

Fantastisch: uit Grootmoeders (Bomma's) keuken zie hier

Hotdogs zie hier

Popcorn zie hier



Raapzaad-honing
Erg subtiel van smaak, heel fijn


Maar goed

Slaapmutsje


Zie hier

Ik zou zeggen Dat ligt er aan hoeveel bonen je eet, woehahahahahahahaha!

Interessant altijd, Foodlog!!!!



O, trouwens, ik vroeg me af: als je op de piano gaat liggen met je reet omhoog, voor een portret van Goethe (zie hier), ben je dan een namaak-relnicht of een mislukte relnicht?

Misschien Kirill maar eens inseinen wat voor soort kontlikker bij Poetin binnengeslopen is...