zaterdag 17 oktober 2015

Kaas



Bleu de Gex
Heel mooi zacht en notig!


Video's over kaas


Kaas en schimmel zie hier (alle links hier in een nieuw venster)


"een week of drie, vier verder"

Jezus, wie koopt er nou een stuk kaas om daar drie, vier weken over te doen...
Holland vooruit...

Een stuk Brie drie weken "gebruiken"...

Vandaag zeven kaassoorten waar ik de afgelopen 20 dagen over deed...

Nou, super interessant allemaal

Dat dat mens niet praat over een gewoon stuk Nederlandse kaas waar wat blauwe schimmel op komt, en wat je dan moet doen (wel of niet er af snijden, kop houwen en door-eten...)



Bouchon Sancerre
Leuk spul, maar eet het vrij jong


Kaas in salade zie hier


Hetzelfde mens.

Verkruimel een zomerse geit...

Wat een getrut...



Zomerkaas zie hier


Weer die kleuterjuf

Helemaal aan het begin zie je in een flits die Bouchons liggen (o, ook tegen het eind)



Gjetost
Dit is de donkerdere, zoetere soort



Kaas rijpen, pardon, affineren zie hier


Weer die Juffrouw Ooievaar

"een geitenkaasje die..."

Tsjongejonge...



Kaas inpakken zie hier


Interessant, wow!!

God mensekinderen wat een getruus...



Crottin Sèvre et Belle
Jakkes! Een schimmelplekje!


Peynir zie hier


Die Zerouali, dat is typisch zo'n persoon (ik heb die meer meegemaakt) die denkt dat ie enorm veel van de Huppeldepupse keuken weet, omdat ie uit Huppeldepup komt. Maar zo werkt dat niet. Je weet ontzettend veel van de Huppeldepupse keuken, als je ontzettend veel weet van de Huppeldepupse keuken. Zo simpel zit dat in mekaar.

Die kaas eten met gebakken ei, hoe kan je het verzonnen krijgen...

"In Börek zit ook deze kaas", nou, klassiek de schaap-variant dan toch



Époisses met Marc de Bourgogne


Tullum zie hier


Laat maar.



Queso dip zie de tweede video hier

Gesneden knof op dat warme spul gooien en niet meteen omroeren, kan het dommer...

Zout er in zonder eerst te proeven...



Remeker Pril (bedoeld is jong)
Die vond ik wat minder


Over Remeker gesproken zie de video hier

Klik op het derde plaatje van boven

Kan je meteen zien wat voor afschuwlijk volk dat omhoog gevallen culi-volk is



Fabrieksmatig kaasmaken (in Somerset) zie hier



De wetenschap van het kaasmaken zie hier



Saint Marcellin
Overheerlijk