donderdag 8 januari 2015

Wat aten we nog meer?





Wat nog niet aan de orde kwam

maar wat we wel maakten, de afgelopen feestdagen

Een paar dingen zullen wel dubbel gepost zijn, maar ja


Vanille-ijs met geflambeerde kersen

Volgens mij dubbel gepost

Ik gebruikte spekkersen

Ontpitten en in tweeën
Heel kort opbakken in iets boter
Wat madera, en flamberen met Armagnac

Dat vanilleijs moet wel echt goed ijs zijn natuurlijk...



Slagen zonder eindexamen

Je hoeft enkel maar een goede vriend te hebben
[Sarkozy en Lang]


Krab met truffelmayonaise

Maak goede mayonaise (met iets Dijon mosterd en met citroensap) met goede truffelolie (zwarte truffel); afhankelijk van de sterkte van de truffelolie laten afhangen hoeveel andere olie je gebruikt; heel goede truffelolie: 1 deel op 2 zonnebloem en 3 delen zachte olijfolie.

Werk er nadat het een uur heeft gestaan op kamertemperatuur minieme stukjes wintertruffel door en roer elk half uur goed om tot de smaak correct is (houd steeds op kamertemperatuur)
Koel, als het niet al gebruikt gaat worden

Kook de krabscharen in goed gezouten water en laat in het water koelen.
Giet af en spoel schoon

Serveer met die mayo en schenk er Pouilly-Fumé bij



Eindelijk vrij!


Escargots de Bourgogne

Die kocht ik gewoon hoor. Jumbo. Zijn prima.

Wel mooi brood erbij geven hoor.


Gebakken ganzeborst

Hou er rekening mee dat de borst enorm "trekt" (korter en dikker wordt)

De volgende keer snij ik het in dunne médaillons, en die heel kort sauteren



Poetin stuurt Depardieu naar de Oekraine
 
Weg met chemische wapens!


Maroilles

De ultieme kaasplank is weer aangepast...

Verse geitenkaas met p/z
Fleur de Maquis
Belegen Çiftlik [tsjIEftliek]
Alta Badia
Cabrales
Herve

wordt

Verse geitenkaas met p/z
Fleur de Maquis
Belegen Çiftlik
Alta Badia
Shropshire (dat meldde ik al) en
Maroilles



Ga los, Marine!


Merg op roggebrood

De merg altijd goed warm (opwarmen in bouillon), het brood altijd Brabants roggebrood, altijd vers gemalen p/z erover (zwarte peper)

Ik serveerde het met Garlic cress en dat was heerlijk


Vanilleijs, gember, meloen

Plakjes gari, wat gembersiroop, en wat versgeraspte gember over de meloen.

Gari zie hier (alle links hier in een nieuw venster)



Mgr. Vingt-Trois [kardinaal Drieëntwintig; die bestaat echt] van drie vaders [hoerenzoon]

De vader De zoon De heilige geest


Krieltjes met komijnekaas

Je kan twee kanten op

 * Gekookte krieltjes gratineren met geraspte kaas
of
* Gebakken krieltjes serveren met komijnekaassaus

De saus op basis van Béchamel met witte wijn en wat mosterd en citroen, beide juist vóór het serveren erdoor

Gratineren: neem de jongste komijnekaas
Saus: neem belegen

Ik serveerde het met gestoofde venkel en dat was een succes



Ik, President


Poire Hélène

Dat is dus niet Poire Belle Hélène

Volle melk, vanillestokje...
Stokje er uit, halve geschilde peren ex klokhuis erin pocheren

Gebruik voldoende melk want de peren worden er in warmgehouden, terwijl je met een deel ervan en met couverture chocoladesaus maakt (AH verkoopt chocolade voor in de keuken zeg maar, maar noemt dat anders)


Hallaca

Die kreeg ik van (Venezolaanse) Zuli

Zie hier




De "Gay Lobby" in conclaaf

En, waar blijft de rook [sperma]?


Tomate à la provençale anders

Dus niet enkel olijfolie, p/z en rozemarijn
(Overigens gebruik ik dan selderijzaad)

Kapje eraf, rondom met olijfolie inwrijven
Heel fijn gehakte sjalot en knof er op, majoraan, olijfolie, p/z

Erg lekker


Stoemp

Dat is Bels en dat betekent stamppot
Restaurant De Stoemppot heet dus De Stamppotpot

Daarnaast wordt dat iha met spruitjes gemaakt

En geserveerd met (deze is volgens mij ook dubbel gepost) kalfsworst of bloedworst of konijn of gehaktballen



"Charlie Hebdo" moet gesluierd worden!