donderdag 11 december 2014

Wat kookte ik daar? (5)




Cap Blanch


Tussen Benidorm (dat ligt achter die heuvel op die foto) en Altea.

Toen een sjieke camping (voornamelijk dikke campers) met aan de weg een restaurant-complex.
Italiaans restaurant, "Frans" restaurant, Konditorei, tapas-bar, daghap-restaurant, pizzeria (en afhaal), gril (buiten) en ik vergeet nog wel wat. Nu bestaat het niet meer en zit er iets anders in.

Enorm goed lopende tent; die gril draaide op een avond ooit 840 gasten.

Ik heb in alle afdelingen een week gewerkt (in de pizzeria heb ik Italiaans vloeken geleerd) en toen werd ik er super chef, de baas van de chefs van alle afdelingen.


 (Vorige aflevering hier; alle links hier in een nieuw venster.)


Panzanella

Ik had het er gisteren nog over.

Rooster boerenbrood met wat olijfolie erover en wat zout.
Laat het brood goed koelen.
Snijd tomaat, komkommer, wortel, ui en bleekselderij in kleine stukjes.
Verkruimel het brood grof en meng met de groenten, basilicum, peper, zout en wat witte wijnazijn.
Koel goed.
Serveer op gekoelde borden, met olijfolie en met zachtgekookte eieren.




Saltimbocca alla marsala

(Saltimbocca: springt in de mond)

Bak niet de dikke kalfs-oesters bruin in boter, en met zout en peper.
Giet wat vet uit de pan, en daarna een flinke scheut droge Marsala in de pan en laat die inkoken, terwijl je de oesters nog een enkele keer draait.
Serveer met de ingekookte Marsala erover.

Er bestaat een variant gemaakt van een dikke varkensoester, uitgevoerd zoals een cordon bleu of een cotelette suisse (een kalfskotelet gevuld met kaas en ham); bak hier ook wat verse salieblaadjes mee, en gebruik Parmaham en Parmezaanse kaas.




Tiramisu

(Trek mij omhoog)

Laat 250 cc. Marsala een kwartier op heel laag vuur trekken met een gespleten vanille-stokje.
Haal het stokje eruit en laat de Marsala goed afkoelen.
Klop twee eiwitten met een eetlepel suiker stijf.
Meng met de Marsala.
Bedek de bodem van een schaal met lange vingers.
Besprenkel met een mengsel van koffie en Marsala.
Bestrijk met het marsala-eiwitmengsel.
Nieuwe laag lange vingers etc.
Bedek de bovenkant met Mascarpone en bestrooi met cacao.
Koel goed.




Er werkte in dat Italiaanse restaurant een Portugees als Oberkelner, een vreselijke zeikerd en enorm sex belust.

Op een gegeven moment zag ik vanuit het raam aan de achterkant van het restaurant in de camping een mooie vrouw liggen zonnen Oben Ohne.
Die vent liep net in de buurt met een groot blad helemaal vol champagneglazen. Ik wenk hem en wijs naar buiten, en schiet de keuken in. Hij kijken, "Wah!!" en al die glazen op de vloer...
En die eigenaar schreeuwen...


Volgende aflevering zie hier.