maandag 22 december 2014

Catering



Schol bakken...


Ik vond wat terug


Overzetten bestanden naar nieuwe comp: de cateringlijst van het bedrijfje wat ik met Lori had tot zes jaar geleden. Toen verhuisde ik naar Frankrijk, en toen ik terugkwam was ze naar Ierland verhuisd. Zie haar hier (alle links hier in een nieuw venster). Veel lol gehad dus...

Ideeën voor de Kerst en daarna hieronder?


Borrelhapjes

Radijs en jonge Mariëndaal kaas met gefermenteerde Chinese kool en selderijzout
Pizza bianca (kleine pizza-bodems zonder tomaat of kaas) met zeezout, zwarte olijven en/of komijn, of met bacalao met ui (warm)
Stokbrood met spread van verse kaas, zilverui'tjes, kappertjes, pesto
Schijfjes stokbrood geweekt in witte wijn en gegratineerd met Emmentaler (warm)
Aubergine, gegratineerd met Roquefort (warm)
Gerookte sprot uit de Kieler Bocht
Garnalen gekookt met steranijs
Gemarineerde inkvisringen
Gerookte heilbot met radijs en eieren gevuld met foreleitjes
Gerookte paling met appelstroopsaus op toast
Geiten-sateh met ketjapsaus, sjalot, knoflook en Spaanse peper
Stokbrood met spread van ossenworst, zilverui'tjes, kappertjes, pesto




Salades

Lauwe salade van aardappel, snijbonen, knoflook
Salade met gerookte paprika, aardappel en waterkers
Salade van witlof, Cabrales en walnoten, in een sla-kropje
Artisjok, aardappel, zwarte olijven, vermout-roomdressing
Salade van verse krab, appel en dunne mayonaise
Mais, komkommer, Zeeuwse spekjes, yoghurtdressing met sherry en komijn
Lauwe salade van gegrilde paprika, rauwe ham en knoflook
Gerookte paprika, salami, roomkaas, relish-dressing met gepekelde niet té pikante groene pepers
Salade met gerookte biefstuk




Voorgerechten

Paksoy, gegratineerd met kaassaus waarin mosterd en citroen
Artisjokharten met room-Noilly Prat saus
Asperges met Florentijnse saus (met mandarijnsap) of Malthezer saus (met bloedsinaasappelsap)
Prei'tjes, gekookt (maar koud geserveerd), met olijf-truffel mayonaise
Tomaat gevuld met grijze garnalen
Tartaar van verse rode tonijn
Avocado met gorgonzola-garnalensaus
Roggevleugels met kappertjessaus op basis van schelpdieren
Carpaccio met gerookte biefstuk
Pastei'tjes met kip of kalfsvlees en champignons
Kalfszwezerik met paddestoelen of asperges, en roomsaus
Paté de campagne met Cumberlandsaus



Kerstmarkt Leer


Soep

Klassieke uiensoep met Madera
Brabantse wijnsoep met gort en rozijnen
Duitse kaassoep
Franse aardappelsoep met prei en Gruyère
Knoflooksoep met gepocheerd ei en croutons
Pompoensoep met koriander en crème fraiche
Uiensoep met escargots en Pernod
Tonijnsoep met rode paprika en prei
Licht gebonden bloemkoolsoep met grove verse rookworst, op basis van bier
Dubbelgetrokken runderbouillon met Madera
Skandinavische groentesoep met rookspek en soepgroenten




Vegetarische hoofdgerechten

Pasta met tomatensaus op basis van rode wijn, zwarte olijven, gedroogde tomaat, vers geraspte Parmezaan
Wortelnoedels met rivierkreeft en tomatensaus op basis van witte wijn
Courget gevuld met groene olijven, gegratineerd met kaas
Diverse groenten, gegratineerd met Limburgse kaas-saus
Klassieke omelet met bospaddestoelen
Gefrituurd pannekoekje met kerrie-pompoensaus en gepocheerd ei



Butterfly forel


Hoofdgerechten met vis

Pasta met tomatensaus, zwarte olijven, verse rode tonijn, mais
Mosselen, Vlaams, of Normandisch (met rookspek en Calvados) of Spaans (met chorizo)
Poon met venkel in folie
Red snapper uit de oven
Zeewolf in grof zeezout gebakken
Tong met citroenboter
Doornhaai met fruits de mer of met kerrie en zoetzure abrikozen
Tarbot met prei en champignons, gestoofd in rosé
Zalm met (evt. groene) asperges
Klassieke stokvis met mosterdsaus
Polenta met zoutevis en gebakken uien




Hoofdgerechten met vlees

Parelhoederbouten, gemarineerd in citroen, met gestoofde ui en rijst
Kip gestoofd in cider, met gewelde pruimen, chorizo en bloedworst
Piepkuiken, gestoofd met jacobschelpen en champignons, geflambeerd met Ierse whiskey
Kwartels met gewelde vijgen
Zuurkool-pie met Frankfurters en paddestoelen
Gegrilde varkenshaas, gegratineerd met Cheddar, port-sjalottensaus
Noix van kalfsbout uit de oven, met aardappelen en uien
Kalfstong, gerookt, met rozijnen-malaga-saus
Entrecôte met aubergine in bloedworstsaus
Entrecôte met sauce bordelaise (met merg)
Gehaktballetjes gestoofd in Leffe
Lamsschouder uit de oven
Drie lamskoteletten aan het stuk met muntchutney
Hazebout gestoofd in wijnsaus waarin ietsje bittere chocolade en citroenjam, stoofpeertjes, stamp van spruitjes, kastanjepuree




Hoofdgerechten met vis en vlees

Octopus, gestoofd in tomatensaus, met chorizo
Pastei'tjes gevuld met sardien en chorizo
Forel gevuld met Ardenner ham
Gehaktbrood met ansjovis en Cumberlandsaus
Kalfsoester met tonijn-citroen mayonaise
Fideuá: paella, gemaakt met macaroni, met kip, garnalen, schaaldieren, inktvis en safraan
Kip, varkenshaas, rivierkreeft en schaaldieren in met ongedesemd brood gebonden tomatensaus
Met koriander gemarineerd varkensvlees met kokkels en wortel



Dat grijze is wat je er af moet schuren als je een nieuwe wok in bedrijf neemt
(Wok: plaatstaal)


Groenten

Ratatouille
Gesauteerde snijbonen met sesamzaad
Tomaat uit de oven, met rozemarijn en selderijzout
Versgemaakte appelmoes, naar keuze Nederlands (zoete appels) of Engels (zure appels met suiker)
Pompoen uit de oven met kaneel en koriander
Verse gegrilde paprika
Broccoli, gekookt in appelsap, met amandelen
Gesauteerde spitskool met komijn
Bundelzwammetjes
Prei in roomsaus met rozemarijn en basilicum
Stoofperen in rode wijn
Geglaceerde sjalotten
Pekelbonen



Ovenschotel aardappelen artisjok olijven
Ontbreekt de kaas


Nagerechten

Kaasplateau (Van Van der Ley; Nederlands, Belgisch, Frans, Engels, Midden- en Oost Europees, Spaans en Portugees, of Italiaans), eventueel met noten
Camembert met verse tijm, geflambeerd met Pernod
Spaanse kaastaart
Cake met sinaasappel-roomsaus
Appel, komkommer en mandarijn, in licht pikante soyasaus (niet vegetarisch ivm. toevoeging garnalenextract)
Kersenstrui
Broodpudding met bier en whisky
Pisang goreng, caramelsau
Papaya met limoen
Fruitsalade, gemarineerd in Earl Grey, met slagroom en vanille-ijs uit eigen keuken
Kastanje-ijs
IJs van rode grapefruit
Klassieke Pêche Melba
Klassieke Banana Split
Pannekoekjes gevuld met vruchten en vanille-ijs; chocoladesaus en slagroom
Icecream Soda
Arretje’s cake
Baklava uit eigen keuken




Richting de kerst gaan we hier altijd op records af

Drie weken geleden een maal een dag 1.000+ bezoekers, twee weken geleden drie dagen, een week geleden vier dagen, en de afgelopen week die nog niet afgelopen is al vijf waarvan vier achter mekaar...
[Het werd vandaag uiteindelijk een dikke 1.200...]

Je ziet wel dat deze dagen de bezoekers niet vooral binnenkomen op mijn recente posts maar op Google.

Eerste 10 zoektermen deze week:
bospaddestoelen
champignonketchup
kleine schelpjes
lamsgehakt worstebrood
oester opener
pisang goreng beslag
pisang goreng recept
salzkrustenbraten
zondagmarkt bordeaux
abrikozenijs



Idem laatste 24 uur:
lamsgehakt worstebrood
oester opener
bospaddestoelen
bulgaarse koek
culinair anjovis rolletje
echt hart
filo bakjes kopen
haan slachten
haas stukken snijden
ijs blijft vloeibaar in ijsmachine