dinsdag 22 juli 2014

Pepers


Ik heb een hele kist pepers gekregen van die Westlandlui. Geweldig!

Die gele habaneros zijn ongelooflijk lekker, zo’n geconcentreerde fruitige smaak is daar aan. Die Caterinachilies, daarvan weet ik niet helemaal wat ik er mee aanmoet. Meestoven met het een of ander vlees/bonengerecht maar eens proberen?

Ik heb guacamole gemaakt met stukjes geroosterde tomatillo erdoor en dat was erg goed. De ene helft met epazote en de andere helft met koriander. Dat laatste vond ik veel lekkerder.

De salsa is ook heel goed geworden, van tomatillos met serrano. Ik kreeg al visioenen van tomatillosalsa bij de carnitas.

Van de ancho poblano heb ik er een paar in stukken gesneden gebakken met ui en gegeten met doodsimpele braadworstjes, die kregen er heel wat allure van. De rest gaat mijn russische schoonzus straks vullen met schapengehakt en zo. Wordt vast heel lekker. Heb al zeker 10 jaar geen gevulde paprika’s meer gemaakt...

De gele pepers zijn geweldig, maar erg heet. Ik denk dat ik er gewoon sambal van maak. De gedroogde pepers heb ik nog niet gebruikt. Het is druk hier...

Ik las je blog. Over die eieren: je moet ze altijd van helemaal achteruit het schap pakken, dan zijn ze vers. Dat doe ik met alles in de supermarkt.

Over die kapsalon: het hóórt klef. Sla gewoon erop laten zitten voortaan.