dinsdag 10 december 2013

Kip! Ja! Eindelijk!



Dit boek besprak ik al deels, Rode Boekje besprak het, en ik bespreek het binnenkort anderdeels
Search the blog!
Een standaardwerk!


Dit kip-verhaal dat wordt een serie'tje.

Gebakken kip, gekookte kip, kip uit de oven, aan het spit, gestoofd......


Gebakken kip

Kip Biryani
India

Bak in olie, liefst in raapzaadolie / koolzaadolie (AH; Jumbo Rapeseed oil), ui en knof.
Kruid met flink koriander, komijn en cayennepeper. Kruid verder met koenjit, droge geraspte gember en zout.
Bak stukjes kip in dezelfde pan en serveer ze met citroen.

Zoek op het blog op Biryani, voor klassieker, origineler, en ingewikkelder recepten.


Nog niet gelezen...

Kip met ketjap
Ayam smoor, Indonesië

Wrijf kippenpoten in met een mengsel van zout, peper en versgemalen nootmuskaat.
Bak ze op hoog vuur rondom bruin in arachide-olie en voeg dan, op half hoog vuur, gesnipperde ui toe en knoflook.
Kruid op laag vuur met gemalen kruidnagel, roer even om en giet er dan een flinke scheut ketjap manis bij.
Laat, met een deksel op de pan, zachtjes koken tot de kip gaar is.
Serveer met witte rijst.


Ik durf die strik niet open te maken...

Pollo Gloria
Dominicaanse Republiek

Lijkt op Kentucky Fried Chicken.
Kleine stukjes door citroensap halen, door bloem met peper en zout, en bakken.


Buffalo Wings
USA

Verwijder de toppen van kippenvleugels en marineer ze zoals Spareribs.
Werk ze af op de BBQ.


Prachtig boek van de Belse Boerinnenbond
Je hebt ook een Ons Bakboek maar dat vond ik nog niet
Bespreking volgt

Niet zoveel recepten hier vandaag, maar enkel en alleen gebakken-recepten, en die heb je weinig.
Meest is bak > stoof.
Dat ketjap-recept is op de rand...

Stoof, dat worden meerdere afleveringen!