zondag 24 november 2013

Tofu















“Chapelure” vind ik een mooi woord, toch heel wat anders dan “paneermeel”. Jeroen Meus van “Dagelijkse kost”: “We gaan vandaag schijven tofu bakken en dit keer gebruiken we geen chapelure, maar maïzena gemengd met een zelfde hoeveelheid witte en zwarte sesamzaadjes”.
Hij liet noedels weken in kokend water. Hij sneed tofu aan plakken, en haalde ze door ei en daarna door de paneer (zie boven). Bij de paneer had hij nog een scheutje arachideolie gedaan. Bakte de tofu (ook aan de zijkanten gepaneerd) in dezelfde olie.
Hij sneed ("Parijse") champignons aan stukken en bakte ze in heet gemaakte olie, voegde julienne-gesneden winterwortel (2 stuks) toe, 2 sjalotten aan reepjes, knoflook en sojascheuten. Noedels erbij , opgelegde gember (of verse),  sojasaus, sesamolie, sweet chili saus, tofu erop, al klaar!



















Hoorde ik van Y.
Die M. die vette nicht, die heeft nu, precies als N. vrij gebruik van taxi, en hij heeft ook nog huishoudelijke hulp. Wat heeft die smiecht gedaan? Hij heeft met de designdagen zijn flat verhuurd en is zelf op het W-plein in een goedkoop hotelletje gaan zitten. Resultaat? Van de opbrengst zit hij nu in Italië, in Venetië en Florence, enz. Wat ben ik toch een enorme stomme oen.
Die ruimte beneden, vanmiddag kwamen die loodgieters/dakdekkers kijken en die zeiden dat het hendig, en goed, te repareren is. Verder zeiden ze dat het een prachtige ruimte is. Had ik toch ook moeten doen, die ruimte als een soort hotel moeten verhuren! Oh, wat krijg ik de pest aan mezelf. Die M. heeft zijn hele leven nog nooit premie betaald, vertelde Y. Zitten er om de hoek op de J-laan twee nichten ook schatrijk te worden met hun B&B, ik geloof dat die 100 euro p.d. vragen. Ze zijn nu zelf in het schuurtje gaan slapen, dat is helemaal verbouwd.  Ik ga de fles maar aan de bek zetten.
Die twee nichten op de J-laan gaan ook nog een pingpongschool beginnen! Die ene is een leraar pingpongen in de VUT. Je ziet het wel, Maarten, niet gehinderd door enige kennis kunnen ze alles aan. Die ene nicht is de oude vriend van de bovenbuurvrouw van mevr. A. Ben je er nog???

Dag, Loek