zaterdag 2 november 2013

Mangiare




















Ik heb Mangiare gekeken. Ze zitten daar te eten en die ene chef die ook in de Volkskrant schrijft, die had iets met bieten wat niet te vreten was (maken ze daar wel eens iets wat lukt én lekker is?). Jonah Freud, van die kookboekenwinkel, is een zeer onsmakelijk eter. Ze zit constant aan heur haar, aan haar gezicht en aan haar handen. Ze schuift het eten recht, alsof het van de overkant van de tafel komt, haar mond in.
Veegt de kruimels op haar bord met een vinger op de vork en daar gaat ie weer, recht die mond in, de elleboog naar het tafelblad en de knuist geklemd over de vork en schuiven maar. Ze at met wagenwijd open mond. Wel fijn voor die kok, die aan de overkant zat. Kon hij zien hoe zijn bieten er gemalen uitzagen. Na het proppen worden haar vingers afgelikt en daarna nog de palm van de hand, daarna gaat de hand weer door het haar en het gezicht en daarna gaat ze door met koken. Ik zou de uitzending al verlaten hebben...

Ik zeg het verkeerd. Ik heb even geoefend. Ze heeft de volle knuist over de vork, elleboog naar opzij en de tanden van de vork wijzen recht naar haar persoon. Heb je het in beeld?



















Florine Boucher werd geïnterviewd door de Tros Nieuwsshow aangaande haar boekje over risotto. Ze had een tijd gewoond in het gebied van de rijst in Italië. Vraag van "het licht" van die nieuwsshow, een voormalige relatie van Jeroen Pauw: "Waarom verbouwen ze alleen maar in het noorden van Italië rijst?" (ja, die Pauw heeft zijn vriendinnen constateerbaar op hun intelligentie uitgezocht). Antwoord van Boucher: "In het noorden hebben ze veel water en ik heb me verbaasd dat het zaad van die rijst, dat door machines wordt verspreid, toch de grond weet te raken in die grote watervlaktes".
Vraag van de voormalige bijna mevrouw Pauw: "Wat is de meest vieze risotto die u ooit gegeten heeft? Boucher: "In een café waar ik risotto bestelde en melding maakte dat IK GROTE HAAST HAD en waar ze toen met een vies bordje risotto uit de vriezer aankwamen".
Ik probeer nu mijn mond weer dicht te krijgen...

Het boek wordt uitgegeven bij uitgeverij BOUCHER. Zo komt Piet Splinter door de winter.

Dag, Loek