zondag 25 augustus 2013

Weemoed













Weet je waar ik me nu helemaal “misselijk” aan kan eten en heb gegeten?
Je neemt een paar sneden wit desembrood en snijdt die aan blokjes. verse knoflook aan dunne plakjes. Olijfolie in pan heet laten worden en daar die blokjes brood in bakken, knoflook toevoegen en niet laten verbranden. Blokjes uit pan en zeezout erover.  In resterende olie ontbijtspek bakken en paprikapoeder erover strooien. Ontbijtspek uit pan, uit laten lekken en over de broodblokjes. Schaaltje met rode uiringen, een nacht samen met zeezout in wat olie met beetje azijn geweekt en in een schaaltje gedaan, ook erbij gezet. Dus je eet: blokje, spekje, uiring, daarna ga je misselijk op de bank na liggen denken over je respectievelijke schoonfamilies.

Ik ben mijn boeken aan het weggooien (soms) en aan het afstoffen en kom Levi Weemoedt tegen met een vleiende opdracht voor mij. We hadden een gezamenlijke liefde voor Seneca en hij noemde mij zo. Hoe zou het toch met hem zijn.

Ik ben nu weer verder aan het afstoffen en houd ermee op. Kwam Igor Cornelissen tegen met zijn opdracht Voor Louise en Hans met hun Gouden Tuin en het geeft een in- en intriest gevoel

Groet, Loek