donderdag 29 augustus 2013

Risotto ai funghi alla Loek















Voor de zevende keer in zeer korte tijd heb ik die risotto gegeten en ik heb nu moeite om rechtop te blijven zitten. Yvonne heeft het gegeten (commentaar heerlijk, maar dit keer ietsje te zout: gevolg van de spekjes en door mijn smaak, ik houd wel van zout), de hond heeft het ook op en hij schijt er voortreffelijk van.
Vooruit dan maar, hier het recept.
Spekjes in pan met hoge rand in olijfoliebodempje bakken.
Sjalotjes kleingesneden erbij bakken.
Lekkere paddestoelen erbij, eventueel pastapaddestoelen (AH 2.99 euro).
Risotto (een handje p.p. plus een hand voor de pan) erbij en omscheppen tot glazig bakken.
Knoflook erbij.
Afblussen met port (wit of rood).
Pan met kokend hete(!) paddestoelenfond naast pan met risotto
Elke keer een soeplepel kokend(!) vocht aan rijst toevoegen tot hij droog staat
Kan heel lang duren, tot risotto eruit ziet als erwtensoepemulsie, maar dan wit/bruinig.
Koksroom toevoegen.
Parmezaan toevoegen.
Nachtpon aandoen.
IJskoud klontje boter toevoegen.
Opeten en onmiddellijk in bed stappen en radio 1 aanzetten, altijd leuk op zondagavond (eventueel pils meenemen).

Groet, Loek