vrijdag 21 juni 2013

Edward Topol


'Kameraden arrestanten'

11.45 uur
     De goederen die de directeur van het vliegveldrestaurant naar ons vliegtuig had gebracht, waren voldoende om een grote 'TOe.144' te bedienen, laat staan ons gezelschap. Twee kisten cognac, een kist rose champagne, een kist met uiterst zachte 'Tvisji' [Georgische witte wijn], een berg gebraden kippen, schalen met Georgische notensaus en andere Kaukasische hapjes, gebraden kippehartjes en kippelevertjes, groenten, druiven, en speciaal voor het heel belangrijke meisje Ninotsjka vijf dozen bonbons en rachat-loekoema [Georgische versie van Turks fruit].
     We hadden het beste ontbijt dat je je maar kon wensen. Nina zat onder de chocola, de mannen van Svetlov vertelden moppen en losten kruiswoordpuzzels op en de arrestanten, die uitstekend doorhadden dat dit voorlopig hun laatste feestje was, wierpen zich op de wijn en de cognac. Ze mochten van Svetlov eten en drinken, maar na een half uur hield hij met een glas champagne in zijn hand een korte toespraak.