zondag 12 mei 2013

Salade

















Ik zit zo'n lekkere salade te maken dat het proeven ervan al bijna de helft heeft doen verdwijnen (reeds opgegeten). De hond zit zowat in mijn nek omdat hij denkt (volgens mij) "waar zij zo druk mee is, dat moet iets goeds zijn"
Gewoon! Rode paprika aan minuscule stukjes, rode ui zelfde, tomaat, olijven enz. enz., niks bijzonders. Olijfolie, appelazijn, p/z, honing, mosterd, knof.  En uiteindelijk van die lekkere gewone sla, maar ik heb nu alles al opgegeten.

Begin ik opnieuw met die sla en tonijn en… Maarten, ik kook gewoon voor de vuist weg, beetje rommelen.
Nou het eindresultaat: de moeder van de groenteboer maakt vleessalade en ik kocht een bakje voor “in geval van nood”. Ik deed dus een bolletje van die vleessalade op mijn bord, op de aangemaakte mooie verse sla, en daarbij een gedeelte van een blikje tonijnstukken op olie. Daaroverheen die paprika/ui/olijven in vinaigrette en schijfjes mooie aardbei en nu kan ik geen “pap” meer zeggen.
Bàh!
Dag, Loek