donderdag 21 maart 2013

Vanallus



Alle twee bij AH, alle twee lekker!
Wasabi: mooi fris-hot.
Mierikswortel: breed-pikant zeg maar, een breed spectrum.
Ik proefde het op Mozzarella.

Links en zo

Spaans-Amerikaanse keuken hier (alle links hier in een nieuw venster).

Amerikaanse recepten hier.
En hier.

Nieuwsbrieven.
* De Werkbij hier.
* Famila hier. Ostergenusswelten!
* Slurp hier.
* Gestoomde makreel hier.
* De Slaperige Plofkip hier


Zult uit Duitsland. Sülze.
Ondanks het vet wat je erop ziet erg mooi droog.
En lekker fris van smaak.
En mooie stukken stevig vlees.
Werkelijk heel erg lekker.

Voedselgedoe

Foodies hier.
Goh zeg maar.

Foodlog hier.
Goh wat interessant allemaal!
Op dat stukje over sojasaus na kan je het allemaal rechtstreeks doorspoelen...

Loek

Op  Radio 1: “Het wordt moeilijker om haaienvinnensoep te eten te krijgen” (ik geloof dat het met bescherming van de diersoort te maken had).
Johannus van Dam om commentaar gevraagd: “De haaienvinnensoep die we te eten kregen was doorgaans kippensoep, een beetje grijzig en slijmerig gemaakt d.m.v. zetmeel, tapioca of zo”. 
Ik hoop dat ik het juist heb overgebracht, Loek.

Ja, dat klopt wel Loek.
Maar dat is al lang zo, heel lang al, en dat heeft niets met dierenbescherming te maken maar meer met Chinses portemonnaie bescherming; haaienvin werd te duur.

Trouwens, zo grijzig en slijmerig maakten die Chinezen dat niet, dat deden ze heel keurig. Dat kan ik niet nadoen, en de dus De Dikke al helemaal niet.
(Ze maakten het een beetje vogelnestjessoep-geleiïg achtig.)


Dank PJ.
Je hoeft de link niet na te klikken, klik hier.
Is dit waar die mosterd en dat roggemeel vandaan kwam?
Daar kom ik nog op terug.