zaterdag 26 januari 2013

Boerenkool












Vandaag ga ik boerenkoolstamppot eten en ik ga er champignonsaus van flink in spekvet bruin gebakken champignons en een rode Spaande peper over doen en spekjes erdoor, flink Spaans paprikapoeder erover, en een beetje azijn erdoor om die zompige smaak van die kool wat lichter te maken en uitjes erdoor. Bloem, port en water erdoor.
Werd diepbruine lobbige saus, toen scheutje vissaus, ketjap asin, blokje chocolade. Saus over boerenkool en daarover wat rauw gesnipperde ui! Nou gij weer! Had ik maar een fototoestel! Nou wil ik eigenlijk gewoon gaan liggen, erg hè!











Ik liep naar het veldje, maar alvorens daar te komen, moet ik een stuk door het park. Ik liet mijn hond los en die vloog zoals gewoonlijk de bosjes in om zijn “behoefte” (akelig woord) te doen. Op dat moment hoorde ik achter me “Mevrouw u heeft uw hond losgelaten waar dat niet mag. U MOET NAAR HET VELDJE LOPEN OF U MOET IN DE OMHEINDE BAK AAN HET EIND VAN HET PARK met uw hond gaan lopen!”
Twee stadswachten stonden daar en een van de twee sprak vervolgens met een piepstem “Het gaat u 90 euro kosten”.  Ik zeg “Heeft U mijn hond gezien, dat gaat hij verschrikkelijk vinden, hij is een heel beschaafde hond en daarom moet ik hem loslaten, want hij gaat niet zitten als je hem nog kunt zien”. “Heeft u die zakjes bij u om de boel op te ruimen?” vroeg de stadswacht. Ik “Een tas vol”(gelogen door mij!). Mijn hond kwam inmiddels met grote sprongen (opgelucht?) de bosjes uit, ik deed hem aan de lijn en bedankte de beide heren voor hun adviezen en liep door!! Nu kijken mijn mede-honduitlaters me pissig aan, iedereen heeft al eens een bekeuring gehad en ik heb zelfs ook geen “zakjes” bij me. De eigenaar van de dierenwinkel sprak: “@#$!?+:” en daarna zei hij : “Hoe is het @#$%P mogelijk! Ik moest  @#$%& 90 euro betalen aan die hufters en zij met die lullige hond niks!”