zaterdag 1 december 2012

Rose balsamico













(Dit is een andere merk)

Maarten, op een keer had ik hier o.a. een vishandelaar op visite en die nam een kistje oesters mee plus Rose balsamico vinegar, waarvan je wat druppels op de oester(s) moet doen.
Het zit in een beeldig taps toelopend rood flesje met een zogenaamd oud etiketje met een roos erop afgebeeld. Iemand zei toen dat het duur spul is. Het flesje is hier blijven staan.
Tijdje geleden deed ik in de Turkse yoghurt mayonaise, wat dadels en abrikozen, beetje sinaasappel, beetje granaatappelpitten, p/z en die Rozenbalsem, waar ik mee uitschoot: dus behoorlijk wat erin, en na het blenderen heeft dat me toch een lekkere smaak. Ik weet alleen niet waar ik het bij moet eten. “Ik zou het met komkommerplakken eten” sprak Yvonne op het hondenuitlaatweitje. Kan best eens kloppen: als dipsaus of vinaigrette (zie onder).
Ik heb bedacht dat ik het ook met plakken banaan kan proberen. Mijn familie zou zeggen: “Met die ingrediënten kan je zelfs een baksteen lekker krijgen”.















Je had het over worstenbroodjes die open zijn aan de kanten, bedoel je nu die worstenbroodjes zoals de slager ze verkoopt? Die zijn aan de uiteinden open.

Is het mogelijk om balkenbrij per post te versturen?  Vanmiddag komt Willem, die vorige keer die zult mee nam en die kan ook aan de lekkerste balkenbrij komen.