dinsdag 11 december 2012

Nagelkaas, tarbot, kookwijn



Fuut met baars.
Dank PJ!

Culinaria, enkel Culinaria

Marieke

Kookwijn: als witte is fantastisch de Chili van AH.
C'est le ton qui fait la musique, nu. Ik zat op een terrasje met een pleegdochter en d'r (kleine Franse) kind, en dat jochie kreeg tabouleh met tonijn. Ik leg m'n oor op die tabouleh en ik zeg Mooi! -Wat? C'est thon qui fait la musique!
Ennuhh, die plaatjes zijn van Loek, niet van mij.


Loek

Die slager dekt zich in voor als het mis gaat. Gewoon laten vacumeren en opsturen.
Kort hard aanbakken: ja; door de bloem halen, bloem afkloppen, veel hete boter etc. En heb gebakken appelpartjes klaarstaan.


Say Cheese hier. Alle links hier in een nieuw venster.




Pas geopend: Prinsenhof Groningen. PJ was er. Brunch. Goed maar wel veel erg veel zoete scones. En duur. Prachtige locatie, dat wel.
Zie hier. Volgende keer een beetje helderder graag. Had je toch wel ff iemand met Adobe Premiere op kunnen zetten...


Kocht overjarige nagelkaas (Kollum).
Die had precies hetzelfde als die overjarige komijnekaas: die kazen zijn ontstegen aan hun kruiden. Die zijn onthecht geraakt aan hun basis.
Komijnekaas? Nagelkaas? Geen idee. Wel erg lekker, dat wel.
(Ik chargeer nu een beetje...)




In het dorp hebben we een nieuwe kebab tent. Op de plek waar die immer bezopen Egyptenaar zat.
Nederlands schrijven moeten ze nog leren. Gasanova: Casanova (of bedoelen ze dat je er flatulent van wordt?). Falafel: speciale gemalen bonen gemixed met... Linzen Soep, Zee Vruchten. Tournedo (re mi...). Pinch [pincho]. Frech [fresh]. Sies gamba [bedoeld is zes gamba's]. Chicken Goerge [alslajemedood...].
Enfin. Zie hier.
En koken moeten ze ook nog leren. Carbonara: tomatensaus.


NRC Next vandaag.
Tarbot à la laguipierre.
Het slaat echt helemaal nergens op. Volkomen uit de lucht gegrepen kwakwa.
Paddestoelen-essence: instructies slaan ook weer echt helemaal nergens op.
Waarschijnlijk is hier een verbasterde versie van Duxelle in het spel.
En verder staat er geen tarbot afgebeeld, maar een turbotin.
En wil die man mij doen geloven dat ie dat gemaakt heeft? Woehahahahahahahahahaha!
De zak....




(Zit elke dag al boven de 800 bezoekers, maar dat record van laatst, 917 of wat was het, dan moet nog sneuvelen...)