woensdag 31 oktober 2012

Stoombroodjes, sambal, prei



Gisteren

Stoombroodjes, Quorn stukjes, courget
Brooddeeg maken van harde tarwe, rijzen, terugkneden, twee platte lappen, sesamolie op een lap, andere lap erop, oprollen. Zie boven. Ik had die sesamolie er per ongeluk doorgedaan, daarom zijn mijn broodjes wat drollerig geworden.

Wat rookspek uitbakken, uit de pan.
Quorn stukjes (ongekruid natuurlijk) aanbakken, uit de pan.
Maak wat dashi (gedroogde tonijn-zeewier bouillon; spul in heet water oplossen).
Pinda olie, sjalot, knof, gemberwortel, drie padrón pepers want zo heet zijn ze niet.
Dashi erbij, courget stukjes erbij... Proef.


Die stoombroodjes, dat gaat als volgt. Schijfjes van die rol snijden, over het midden indrukken met een eetstokje en dan de zijkanten naar beneden toe tegen elkaar vouwen. Hoe dunnere lappen je op elkaar legde, hoe mooier het wordt. Volgende keer beter.
Stomen, en de courget warmen met de Quorn en het rookspek.

Culinaria

Kreeg de sambal van Marieke, dank! Inderdaad erg heet en inderdaad erg lekker. Heel mooi vol van smaak. Recept??

Lekker (?) eten thuisbezorgd hier (alle links hier in een nieuw venster).

Ik schreef laatst over die Baskische prei'tjes, gekookt, met mayo.
En nou las ik ergens dat ze die op dezelfde manier kookten, maar daarna na-bakten op een gril-pannetje.
Ook een prima idee.

Vanavond. Nou, om acht uur zat ik nog te werken, laatste dag van de maand. Italiaan dus. Carbonara. Viel tegen. Vreemde smaak en op een hele bak pasta drie (3) stukjes spek...
Vrijdag kom ik er langs, klagen.

Wakkere winkelaar hier.


Trivialia

Mooi, die reacties op die kabinetsplannen. Hoe rijker, hoe meer ze in hun broek schijten voor die zorgpremie. Maar als ooit de armelui erop achteruitgaan dan hoor je die nauwelijks piepen.

Nieuw werk van L. hier, bij Italië en Bomen.

En nou is 't half tien dus dat was het.