maandag 28 mei 2012

Géén truffel 3,


want die zwarte dingetjes die je op de tweede foto hieronder ziet, dat is zwart sesamzaad.
Het kan niet alle dagen truffel zijn. Wel dikwijls natuurlijk, maar niet álle dagen.


Zoute kappertjes wat ontzouten, velderwten (jonge kapucijners) en maïs uitlekken (jaja, veel blik, in navolging op Marieke's plofkip), en zure abrikoos weken.

Knip de afgegoten abrikozen in vieren. Laat niet te lang weken, het weekt snel omdat het plat is, en het moet niet pappig worden. De mais moet echt goed zijn. Bonduelle crispy is prima.

Maak vrij grof roerei.

Reuzel, rode ui, knof...
Laurier, zwart sesamzaad, geel mosterdzaad, wat witte port en wat heet water (in omgekeerde volgorde)... Iets sudderen, niet teveel inkoken. Proef.
Als zout deed ik er Oxo bij en als hot Tabasco.
Zure abrikozen erbij... Kapucijners erbij (kapsijnders in het Uterechs)... Maïs en ei erbij... Kappertjes erover.


At de helft. Morgenavond, na Groningen, de rest. Met wéér ontzoute kappertjes.

Actie McDonald's: Verzin je eigen hamburger! Kan je recepten insturen en winnen. Meteen gedaan natuurlijk. Hamburger gekookt paardehart.

Las ergens, waar toch ook weer, dat iemand  erg van caillettes hield. O ja, die BMW designer (vreselijk) in NRC DeLuxe of hoe heet het. Nooit van gehoord of het moeten kleine kwarteltjes zijn. Maar dat zijn het niet, uhh, dat is het niet. Het is een soort prut van varkensvlees en snijbiet waar je ballen van maakt met varkensnet (buikvlies) erom heen. Zie hier (alle links hier in een nieuw venster).


Dit is de AH wijn die ik vandaag open trok. Duur, en tevens zure troep. Weggeflikkerd.
Maar ja, dat het bocht zou zijn, dat kan je natuurlijk aan dat shit-etiket al zien, lul...

Nog even Couperus.
Heb de biografie uit, 700 bladzijden.

In het hele boek wordt er zeer dikwijls uitgebreid en lekker en duur gegeten, maar je hoort eigenlijk nooit wát. Karel van het Reve schreef daar een paar keer over. Je hoort niet wát ze eten, je hoort niet wát voor een auto / revolver / welke krant / -vul maar in- het was. Dat is pas later litterair noodzakelijk geworden. Wel gemeld: mosselen in Italie (met de vaporetto naar het Lido, net als Karel) en ook in Italië ooit een "pasticcio". Zie hier. Die met die pasta gaan we ook een keer maken. Maar dan wel zonder dat vuile paars eronder.


Wat viel me nog meer op. Dat hij in het buitenland, vertaald, erg bekend was. Tot Amerika toe. En dat hij op basis daarvan een enorm onthaal kreeg in Engeland in 1921. Ook daar in Londen een lunch als eregast in de Reform Club, die we hier op 13 mei ook al tegenkwamen met Phileas Fogg, Reis om de Wereld in Tachtig Dagen.

Ook viel op dat NRC DeLuxe, of hoe heet het dan dus, veel over München te vertellen had, althans dat de stad zeer geschikt is om in te flaneren, iets wat Couperus ook vond. Niet te groot en niet te klein; "je komt elkaar steeds tegen", wat trouwens ook voor Bordeaux geldt.

München zie hier en hier en hier en hier.


De laatste link = Augustiner, hierboven = Zum Augustiner, dat is wat anders.

Zag gisteren na Monaco en Indianapolis ook nog die Senna film. Nou dat is dus enkel en alleen een manier om legaal voor Marlboro reclame te kunnen maken, want dat staat steeds op zijn wagen. Totaal oninteressant. Opgeblazen en aangehijgd niks.

Radio-reclame, in Naturalis een heel fraaie tentoonstelling. Skeletten en opgezette beesten. Web-adres erbij. Maar op de website hier niet te vinden natuurlijk...

Zette vandaag alles op een nieuwe server. Die BRR! pasta vind ik nog steeds erg leuk. Klik op de BRR!-pasta hier. Spry techniek.


En dan nog een vraag aan planten-C.
Er komt in de tuin weer allerlei raar spul op, ongetwijfeld van dat zakje "wilde planten" van vorig jaar, maar wat vorig jaar nog niet opkwam. Zie hierboven en hieronder. Help!

En ik draaide wat van Normaal, zegt iemand "Wat is dat voor hoempa-muziek?" Zegt iemand anders "Dat is Normaal!" Zegt die eerste "Het is maar wat of je normaal noemt".
Schitterend. De oudere lezer zal zich ongetwijfeld Pudding en Gisteren herinneren.

Had nog drie Oedipussen.
Oedipus Wrecks hier.
Oedipus Tex hier.
En ook nog UiDiePoes. Dat zit zo. Een vriend had een ongelofelijke hekel aan zijn moeder, en koesterde enorme liefde voor zijn vader. En die tiepe is erg rijk. Dus die had echt alles behalve een Oedipus-complex. Dus die kreeg van mij met Sinterklaas een als poes aangeklede ui. Een Ui die Poes is.


Doei!