dinsdag 10 januari 2012

Vanavond, jawel:


beanz!

Ja, laat thuis, markt, kroegen...



Pekelvlees. Dat is echt joods.

Wekelijkse "versmarkt" link hier (alle links hier in een nieuw venster).
Spinazie-gnocchi, dat moet lekker zijn. Maar dan moet die spinazie, vóór en ná het pureren, wel enorm goed uitgeknepen zijn.
En met Pecorino (welke? want dat maakt nogal verschil) (weten ze dat op de "versmarkt"? Verdomd, ja; Sardo) prima ongetwijfeld.
Maar die kastanjes erbij, kweenie. Kastanjes en kaas...

Nog wat joods, uit een ouwe Elsevier van PJ.

De Snoge in Amsterdam.
Sefardiem. Net als mijn verre voorouders.



Jezus. Ik flikker dat blik beanz leeg, hep ik ravioli open getrokken.
Nou ja, ook lekker toch? Toch?!

Zag de beroemde klassieke rampenfilm The Towering Inferno.
Fred Astaire?! O J Simpson!!
Ach...
Mooi: "I guess we are running out of reasons to stay maried".

Ach, nogal breed uitgesponnen allemaal...

Was bij (zie messenslijp-link laatst) Cook & co. Om twee messies die ik op de rommelmarkt kocht, super bot, te laten slijpen. Een hele mooie echte Sabatier (aluminium verbindingsstuk tussen handgreep en lemmet) en een fraaie Solingen (met roestvrijstalen eindstuk).
Jezus mina, het invullen van een formulier kostte 10 minuten...
Filiaal, nummer, afgehandeld door, datum, naam, adres, plaats, telefoon, aantal, omschrijving, prijs per stuk, totaal, totaal again, handtekening, handtekening bedrijfsleider, bonnetje maken, bonnetje aannieten.
Daarna komt dus messen inpakken, opsturen, uitpakken, slijpen (!), inpakken, opsturen, uitpakken, klant bellen, klant overhandigen na controleren bon.
Dat kan toch niet uit voor € 13,-?!



Ik at eindelijk eens een keer Roquefort en Gorgonzola naast mekaar.
Je weet dat er verschil is, maar naast mekaar wordt dat verschil enorm.
Roquefort sterk, welke sterke smaak blijft doorsudderen.
Gorgonzola veel zachter, en nasmaak die mooi boven komt drijven.

Roquefort links.

Recept

Mint sauce, Engeland
Overgiet muntblad met kokend water tot de bladeren net onder staan.
Voeg suiker en witte mout-azijn naar smaak toe, en wat zout.
Roer om en laat goed koelen.
Serveer bij lamsvlees.

Muntsaus zonder Engels gelul
Laat melk aan de kook komen met gehakte muntblaadjes (kruizemunt en/of echte munt) en laat 10 minuten zachtjes doorkoken.
Klop op 250 cc melk drie eigelen met vier dessertlepels suiker smeuïg in een sauspan.
Giet er op laag vuur langzaam de gezeefde melk bij, steeds goed roerend met een spatel, vooral over de bodem.
Blijf roeren tot de saus gebonden is.
Proef op suiker.
Voeg eventueel wat Peppermint toe.
Serveer bijvoorbeeld bij kaastaart.



Ferrari-woehahahahahahaha!

Heb ik nou wel of niet vernoemd dat Marieke schreef dat, als mijn blog in het Engels zou zijn, ik dan wereldberoemd zou zijn?
Ach, dat schept ook zo zijn problemen...

O ja, daarover las ik in ene, over moqueca. Uitspraak ongetwijfeld iets in de trant van moekÈssuh. Braziliaanse vissoep cq stoofschotel.
Vreemd. Ik ken Brazilië, zijn eten, maar niet moqueca.

Moqueca hier.



Garnalen-moqueca hier.

Zagen we de Digital Primitives al voorbij komen met de mondboog? Zie hier.

We hebben de mondboog al gehad dus, maar dit is toch de moeite waard. Zie ook hier.

Moskow of hoe schrijf je dat hier.

Rome hier. Hoe heet dat instrument links. P D Q Bach noemt het iets van The Sliding...

Barcelona hier.



Doei!