maandag 30 januari 2012

Reuzen, refo's, zeewier, BTW en hondengevechten




(Fuero makame, gedroogd zeewier, kelp; hierboven en hieronder)

Want ik heb het ongelofelijk druk; twee dagen tijd voor examen SketchUp, BTW-aangifte, controle cursus SketchUp NL-Engels en huiswerk-correcties (altijd forsch ná het weekend...). Tsja.

Maar ik hep wel een heleboel brieffies met notities...

Fuero makame
Vijf minuten weken in ietsje lauw water, en dan afgieten / uitdruppen, en mee-koken of opbakken. Erg lekker.

fuero makame zeewier

Las in dat Australische ingrediëntenboek over -mij onbekende- Valentine steaks. Dat is een (lams of kalfs) half-hartvormig stukkie vlees, wat doormidden gesneden wordt en, uitgeklapt, dan hartvormig is. Tsja...

Met dat ingrediënten-boek ben ik klaar (letterlijk en figuurlijk), en ben weer bezig in die Dictionnaire du Gastronome.
Elzas: zuurkool met slakken. Dat staat genoteerd!
Kijk, prachtig hier (alle links hier in een nieuw venster).

O ja, had het met iemand vandaag over Aligot.
Dat kwam hier eerder ter sprake, daar niet van.

Maar goed, zie deze Portugees, en luister iig. naar de klank van de taal hier.

Dit is de echte Franse: hier.
Een half uur later staat ie nog te roeren!
Ennuhh, PJ: trashumancia!

Een fraai recept met Aligot hier.

Een heel andere aligot hier. (Uhh, een paso doble!)
Werkelijk schitterend!

Interessant trouwens; die reuzen zie je in Spanje én in België...

Bels hier. (Schitterend! En wie kan zich zoiets voorstellen in een dorp met Groninger refo's? Oehahahahahaha!)

En zie hier.

Bergen op Zoom hier. Grappig, maar weinig subtiel.

Zag ook enkele Engelse tubes over Aligot. "Ellie go", wat ik ook dikwijls tegen mijn ex gezegd heb...

kaas-aardappelen gerecht aligot

Aligot

Las vandaag over Yuca (lees Yucca) kroketten.
Geen idee...

Zag Amores perros (hondenliefdes).
Mooi!
Bloederig, hondengevechten... Maar een heel sterk verhaal.

Op een gegeven moment wordt het wel wat vreemd, iemand schiet iemand anders (ja, natuurlijk lul) dood, krantenartikelen afstrepen, ik weet het niet...

Nou ja...