vrijdag 16 december 2011

Tsja,


dat wordt vreten vanavond...

Eerst een carpaccio met (AH) ribeye en twee jaar oude Kollummer (commentaar morgen maar zie voor het originele, totaal andere-dan-we-gewend-zijn recept hier; alle links hier in een nieuw venster. Over dat mayo recept publiceerde ik overigens al eerder).



Daarna restje van zie hierboven, gisteren, zie hieronder.
Kook casarecce met iets paddo-blokje, afgieten, koudspoelen, olijfolie.
Olijfolie, rode ui, knof...
Heet water, witte port (wow effect!), citroenpeper...
Proef (wat Marmite als zout?).
Puntpaprika, inkoken, pasta erdoor als het bijna drooggekookt is.
Kolummer erover raspen.
(Vanavond restje met overjarige komijn erover geraspt; kocht ik voor borrelhapjes morgen. Zie hieronder, en zie ook die net-als-Parmezaan laag tussen korst en kaas.)



O ja, en later op de avond nog een mooi stuk Munster, zie foto verderop...

O ja, ik leer die kaasboer vanalles (Reblochon = her-melking dus middagmelkse kaas, en waarom er in Morbier zo'n as-streepje zit) maar vandaag leerde ie mij wat. Leidse = komijnekaas; die Leidse met kruidnagel, dat heet Kanter.
Kijk...

En, o ja, zowel bij De bank als bij De Beurs werden verse promovendi gefêteerd.
Ik moet me dan altijd enorm inhouden om niet te gaan vertellen dat ik twee keer ben gepromoveerd...

Links
Piraten hier.
De Vieze Culinaire Man hier. Nog zo'n opgewarmd culinair lijk. Ja hoor, iedereen weet wat een Mechelse koekoek is, toch?
Zak.
(Volgens mij een necrofiel trouwens. Moet je die kop zien...)



Vrijdag, gedicht.
(Originele lay-out)

   Ein Fichtenbaum steht einsahm
Im Norden auf kahler Höh',
Ihn schläfert; mit weißer Decke
Umhüllen ihn Eis und Schnee.

   Er träumt von einer Palme,
Die fern im Morgenland
Einsam und schweigend trauert
Auf brennender Felsenwand.


Doet denken aan D'Annunzio.
Lang lang is de vallei
Waar de palm groeit en de banaan


Kwam ooit in een Italiaans dorp, boekwinkeltje (schriften en zo), ik zeg, je weet maar nooit, Hebt u wat van D'Annunzio? Die man begint helemaal te gloeien, haalt een trap en van ergens helemaal boven tovert ie twee zeer kloeke in groen leer gebonden delen verzameld werk te voorschijn. Zwaar bestoft.
Ja, die moest ik toen wel kopen natuurlijk. 80+ gulden, 20 jaar geleden...
Dat was de maandomzet van die tiepe...



Trouw

Dingemans was heavy vandaag. Op het randje.

En vandaag een recept erin, Linzensoep met wilde eend. Henja Schneider, nog zo'n culinaire kwaak. Ze maakt dat recept "dikwijls", maar het recept slaat dus helemaal nergens op. Wilde eend gaar braden zonder vloeistof erbij...

O ja! Eend!

Kwaakkwaak!

Mail. L.
Goedemorgen Maarten, leuke foto's publiceer je!
Laatst die doodskoppen en nu weer die eenden bij je recepten!
Gatverdamme! De mensen "vreten" toch al alles op wat los en vast zit. Het recept van je zuurkool, die ovenschotel, heb ik laatst gemaakt en het was heerlijk!!!!
Overigens, die gele eendjes, dat is toch een kunstwerk van wie ook weer??
Groeten, L


Uhh, ja...
Ben je niet in de war met die duizenden plastic eendjes die uit een container spoelden?
Zie hier.