zaterdag 12 november 2011

Rochebaron,


werkelijk een heerlijke kaas. Dat moet 30 jaar geleden zijn dat ik die hep geproefd...

En in het verlengde van die Brugse Blomme: weer een wat minder sterke kaas. Nou ja: ietsje sterker van smaak dan Brugse Blomme, dat wel.

Oh, ennuh, zoals aangekondigd: die kaas "loopt" als de neten. Snee een stuk af, ging een uur naar de kroeg, en vond een -weliswaar heerlijke- "plas" terug.



Museum Grand Curtius, Luik. Bewerkte vandaag veel foto's ervan, voor het examen cursus SketchUp. Maak de borst maar nat...

O ja, vanavond... Dat was een ramp. Werken tot later dan normaal, kroeg, thuis, gebeld, moest nog ergens langs, en nou is het half zeven en moet nog vanallus doen, ook hier, en dus koken...

Uhh, dus Heinz beanz met ui, knof, gember, lombok...; inkoken met Fino...; gratineren met Old Amsterdam. Uhh, wilde in plaats van Fino eigenlijk Sake gebruiken, maar dat is toch te subtiel. Deed wel wat Mirin bij de Fino.

En ja, beanz! Kan ik morgenvroeg weer zeer forsche winden laten!



De zondagmarkt, La Batte, langs Grand Curtius.

Recept
Meloenjam
Begin met blokjes meloen in iets water te koken tot ze uit elkaar beginnen te vallen, met ietsje kruidnagel en foelie.
Voeg dan de suiker toe en kook de jam langzaam in.
Breng op smaak met wat citroen.



Museum Grand Curtius

Luik
Er lopen op de markt in Luik heel wat Nederlanders en ook heel wat Vlamingen rond.

Lunch: eerste een Oxo met selderijzout. Daarna een Croque Madame. Ik heb het verschil met de Franse uitvoering al becommentarieerd.

Bezocht de kathedraal, mooi, en de "schat" daarvan. Aardig, soort klein museum, mooi spul maar ook veel uiterst matige schilderijen.

Zat ergens thee te drinken, en daar serveerden ze pannekoeken met spinazie. gristus... En met kip champignons, en ook trouwens gevuld met kalfskopvlees...



Twee piëta's
. Grand Curtius. Horen overduidelijk bij mekaar.



OK. Pas op. Luiks nu...

Fé nin l'bièss,
vin fé l'fièss


Wees geen beest,
kom naar het feest.

Overigens werd de eerste regel door een bedienstertje in een restaurant vertaald als "Faite pas le con", flikker op lul, hahaha...



Markt Luik. Wat niet goed uitkomt is dat er onder een kindje staat met zo een petje op d'r kop te passen.

Maar goed, P D Q Bach.
Dat is Peter Schickele. Hier (alle links hier in een nieuw venster).
En hier moet je tegen kunnen.
Schleptet hier.
Professor hier.
Serenade for three hier.
Hornsmoke, wow! hier.

Behalve dit, en behalve de muziek voor The Muppets, maakt Peter Schickele ook serieus werk hoor.
Zie hier.

Maar goed. Zie ook hier.

En dan weer dit hier.

Je weet het niet.

Wat is serieus...

Wat maakt het uit trouwens...



Station Luik nog maar eens.