donderdag 13 oktober 2011

Vanallus maar weerus


Dus een wat uitgebreider berig dan gistere. Somps hep juh inspirasie, somps nie...

Eerst maar even wat ik vergat te melden over die Rattes, en waarmee ik net werd geconfronteerd en onheil nog net op tijd wist af te wenden.
Ik meldde, meen ik, en in ieder geval vroeger wel eens, dat ze wat langer moeten koken dan je zou verwachten. Trouwens, schil ze en snij ze in vergelijkbaar-van-grootte stukkies. En dan koken ze dus wat langer dan verwacht, maar pas op! Ze slaan zowat in ene om van nog-niet-gaar in net-té-gaar.



PJ's restaurant...

O ja. §@¬#$4%&£¾?°¸*<±µ¢»«ß[¦!!!!!!!!!!!!!!!

Vorige keer haalde ik lamstong ("lamstong") uit de vriezer, bleek het varkenstong (wat ik enkele dagen eerder al had gehad, en wat dus met mijn gevoel voor variatie een ramp was). Gisteren weer een poging lamstong uit de vriezer te halen. Echt lamstong? Jazeker!

Edoch.

Die ruggen van die kwartels léken lamstong...

Maar goed. Vanavond gebakken / in wat witte wijn nagestoofde kwartel, in boter gestoofde kweepeer-partjes en gekookte rattes. Met veel jus. Primae noctis-jus!



Gisteren
Pado-mix, gedroogd eekhoorntjesbrood, runderbouillon, vermicelli, eieren.
Week eekhoorntjesbrood in heet water (gooi nooit het weekwater weg!).
Maisolie, sjalot, gemberwortel (±), knof, stelen van de paddo's...
Runderbouillon, wat witte wijn, weekwater, laurier, "citroenpeper", iets paddoblokje als zout.
Sudder. Proef.
Paddo's in stukkies erbij.
Pocheer er eieren in en als die ± stevig zijn snij je ze in stukkies.
Flink vermicelli...



Info
Rembrandt en Degas hier (alle links hier in een nieuw venster). Een "vuile" website. Als je bijvoorbeeld een radiostation streaming hebt staan, dan wordt dat afgesloten.

Den Blaauwe, of hoe heette die kwakker van een directeur van het Rijksmuseum ook weer, die kwam in mijn galerie, zag dat een super interessant theepotje aan Groningen was verkocht. "Dat potje hoort in het Rijksmuseum". Ik zeg Jammer maar helaas. Zegt ie "Als u het niet aan mij verkoopt, dan koop ik nooit meer iets bij u. Ik zeg U hébt nog nooit iets bij mij gekocht, en Groningen wel degelijk!

Sluijters hier.



O, vanavond dus gekookte aardappelen. Nou, dat is zeldzaam hier...

Nou ja. Donderdag, dus nog-niet-eerder-gepubliceers-recept.
Œfs mollets. Mollige eieren. Zo kook ik ze trouwens altijd.
Eieren in water aan de kook, redelijk wat water, wat meer dan normaal. Ook een scheut azijn erin, wat niks met die mollige eieren te maken heeft, maar simpel met eieren koken. Dan koken ze niet kapot.
Ja, je kan er ook een gaatje in prikken natuurlijk...
Maar goed. Eieren koken, vuur uit, deksel erop, zes minuten.
Klaar.



Doei!