zondag 18 september 2011

Onder het goedkeurend


toeziend oog van Poesjkin werd de foto genomen waaraan de bedrijfsleider van Huis de Beurs de titel gaf Maarten kijkt,ruikt en twijfelt.



(Patser met je McGregor overhemd!)

Ik zag hoe vreemd Google reageert, als je zoekt op dat rare kaasje Bouygette en je gaat dan naar afbeeldingen. Dan krijg je een enorme hoop afbeeldingen van van alles en nog wat uit mijn blog. Dus ik ben een van de weinigen die er een afbeelding over op het web zetten. Maar ja, al dat andere spul? Hier (alle links hier in een nieuw venster).

Gisteren
Fraaie groentenbouillon met varkenstong en vogeltong.
Varkenstong? Ja, net als laatst. Moet (vergat ik dat te melden laatst?) heel erg lang koken. (Uhh, ik haalde "lamstong" uit de vriezer, niet dus.)
Vogeltong? Ja, dat is Turkse rijstvormige pasta.
Olijfolie, broccolistengelstukjes, sjalot, knof, soepgroenten...
Laurier, ietsje kruidnagel en foelie, wat versgemalen korianderzaad.
Heet water, Oxo, paddoblokje. Piripiri als hot erbij.
Kook er de in de lengte doorgesneden tong in (keelstuk weggooien; kan trouwens dodelijk zijn voor huisdieren; Aujeszky).
Tong in stukjes, broccoli-roosjes, vogeltong...



Maar ja... Die tong werd niet gaar dus. Dus blik ravioli met ui, knof en lombok. En geraspte kaas. Olijfolie, gemberwortel, sjalot, knof, lombok, beanz in tomatensaus (Heinz!), droge gedroogde tomaat in kleine stukkies, droge zwarte olijf idem, + die kaas. Royal beanz.

(My late husband knew 57 ways of making love. I used to call him Heinz hahahahahaha!)

Goed. Die pan nog wat doorgekookt en met deksel af laten koelen. Gaar vandaag? Nop (mooie "zoete" smaak van de bouillon, dat wel). Dus nu die weer staat te koken vanavond naar de Turk voor een lahmacun. Ui, knof, champignons, paprika en extra kaas ipv shoarma. Kan ik 'm meteen vragen waarvoor je dat spul van de volgende foto gebruikt. Waarvan ik trouwens ook poeder kocht.



Uhh, die komma van de prijs staat verkeerd hoor...

Maar goed, maar edoch. "Ik kom uit Groningen en m'n kok uit Azerbeidzjan". Dus het raadsel van de onrijpe druiven is nog niet opgelost.

Heb ik het er nou wel of niet ooit over gehad hier, het Caserta Vanvitelli bij Napels? Dat is van een Nederlandse architect, Luigi van Wittel ("Vanvitelli").



Dat is de in Italië geboren zoon van de schilder Caspar van Wittel, erg beroemd toendertijd daar.



Zag een film, jaja, United 93 (dat is de "vlucht van de maatschappij United, nummer 93). Noteerde "stomvervelend begin", "kijk ons een tiepes", "schiet niet op"... Er komt op een gegeven moment, na lang, wat gang in, maar ja, dan ben je ingedommeld...

Recepten met truffelolie (zwarte truffelolie)
Bruschetta
Koop of maak het. Over het warme brood "flink" (volgens de fabrikant) truffelolie sprenkelen.
Spaghetti Spoletina.
Kook spaghetti en laat tegelijkertijd flink knof in wat olijfolie sudderen. Haal de knof uit de olie. Warm platte peterselie in de olie en ook de spaghetti (systeem aglio olio peperoncino). Truffelolie erover...



Je kan truffels zoeken met honden, beter nog met getrainde varkens, en nog beter met heel erg oude vrouwtjes, maar die moeten wel maagd zijn, verdomd...