dinsdag 27 september 2011

Groningen en zo


Inkopen en zo, dus. Liep over de markt met PJ.



Kocht, en "verkocht" ook aan PJ, die overheerlijke, "aan de komijn ontstegen" overjarige komijnekaas van Van der Veen, Kollum.
Jezus wat lekker...

Gisteren
Oogboontjes, zalm-vissticks, cherry-tomaatjes
Olijfolie, rode ui, knof, lombok...
Laurier, fijngewreven komijn, heel (heel!) korianderzaad...
Zout = miso.
Witte wijn, sudder, proef.
Lek blik oogboontjes.



Cherry-tomaatjes (maar dat had ook prima Tasty Tom kunnen zijn)(die tegenwoordig beduidend minder lekker zijn dan een jaar of twee jaar geleden) door midden gesneden, ff sudderen, scheut rode wijn, sudderen, prakken, proeven.
Bak die zalm-vissticks.
Oogboontjes door de saus...



Die lime chutney was op, kocht nieuwe chutney, knof -zie hieronder-. Keek op de ingrediënten: knoflook 29%. Maaruhh, dat herinner me, dat hadden we eerder, "knof 30%". Maar ja, wanneer?
Interessante ingrediënten trouwens (en zeer spectaculaire smaak). Rozijnen, dadels, mosterd, fenegriek, olijfolie (in Oosters spul)...

Vroeg ze (Toko Melati, Groningen) of ze India'se mint chutney hadden, nee, maar daar gingen ze achteraan.
Ennuhh, ik gaf ze m'n kaartje, dus misschien zien ze dit vanavond, en dan kan ik toevoegen, wat me later te binnen schoot, dat het zeker geen Patak's was, wat ik had, want dat wat ik had dat was van de Wereldwinkel en van een of ander vrouwencollectief.



Zag Das Leben der Anderen. Wat een fantastisch mooie film. Uhh, ik had eens een geliefde die middels een schijnhuwlijk uit de DDR was geëclipseerd, waarmee ik terug geweest ben in de DDR, dus ik weet er wat van.
Die film moet je eigenlijk binnen dezelfde week zien als Goodbye Lenin!.



Mail over niet(??) ontvangen reactie turfworst.
Volgens mij heb ik dat gedaan hoor! Kweetet ook niet zeker meer.
De smaak viel niet tegen, maar ook niet mee, herinner ik me. Raar genoeg een beetje flauwe "blanco" smaak, als je dat zo zou kunnen zeggen.
En nogmaals dank. C


Geen idee; met m'n -voorlopig nog even- vetarme eten ga ik daar niet aan.
Maar met de kaasboer (zie boven) vanwaar die worst kwam (uhh, misschien moet je geen worst bij een kaasboer kopen) ga ik nog in discussie.

Chaource hier (alle links hier in een nieuw venster).
Maar daar hadden we het toch al over, een maand of twee geleden?
Die spectaculariteit van die "Rungis", dat is vooral "spectaculariteit".



Dit is ook van de markt. Zure abrikoos. PJ kende het niet. Enorm lekker. Enorm duur ook, trouwens; € 12,- / kilo. Maar, nou ja, zie de foto, je hep nogal wat met een half pond.

Vertelde dat ik het zó eet, 's avonds, maar ook week (in zo weinig mogelijk kokend water, van vuur af, acht uur, afgieten) en dan opwarm in kerriesaus, bij lamstong... Dat kookte ik ooit voor dat dames hockeyteam wat wereldkampioen was erg lang geleden. Gristus wat een potten waren dat...