maandag 19 september 2011

Eindelijk!


Ik zweer het, al 35 jaar of meer ben ik op zoek naar een erg lekker recept voor lamstong wat paars wordt. En aangezien ik me de naam niet herinnerde kon ik niet zoeken. "Purple"... nop. Ik bedoel: dat at ik toendertijd, ik bedoel: dat maakte ik toendertijd, maar ja, hoe...

En nou heb ik dus in de vriezer die lamstong, lamshart, varkenshart... Varkenstong is op want ik schreef al dat ik de tweede per ongeluk uit de vriezer haalde ipv lamstong. Maar goed, ik heb al dat spul, en ging eens in de Larousse Gastronomique en (een dezer dagen) in de Oxford Companion to Food spitten op tong en hart. En jawel! Daar was ie! Het heet niet purple, het heet scarlet (scharlaken)!



Geen foto's te vinden, niet (meer) populair dus. Hierboven ongetwijfeld runder- of kalfstong.
Ze worden gepekeld, en dan gekookt. Maak ik een dezer dagen, en dan kompt het recept.

O ja, en over tong gesproken. The continuing story of the pig's tongue. Gisteren weer opgezet, uren, ik barst van de honger, lahmacun gehaald (ui, paprika, champs, geen shoarma maar extra kaas)(schreef ik dat niet al?)(ja), had dat ding op en ja! Tong gaar. Dus dat wordt vanavond...

Gratis online pianoles van de Franse Radio 4 hier (alle links hier in een nieuw venster).



Die koolvis met maïs op dat schip, voor de schipper, z'n zoon en mijzelf. Recept zie rond de 11e.

Zag The sixth sense. Volkomen onbegrijpelijk. Als ik het goed heb, als..., komt er een overleden patiënt bij z'n huisarts op bezoek, en dan in ene gaat het over een ventje met een bril zonder glazen. Dan gaan in ene alle keukenkastjes open... Volkomen onbegrijpelijk.

Maar ja, tovenarij zat er wel in. De DVD wou niet meer uit de speler komen (leeg la'tje). Maar dan kennen ze me niet. Ding uit mekaar gesloopt, weggeflikkerd en een nieuwe gekocht. Zo.



Hoe kom ik nou aan deze link (nieuw venster)?. Maar goed, wel mooi spul. Heel erg mooi...

Mail
Dag Maarten, dat is sterk, dat je het over die Wittel hebt. Mijn broer zat afgelopen week trots te vertellen dat hij een of andere unieke catalogus(?) had weten te bemachtigen in Italië, aangaande een tentoonstelling van die Wittel. Wist je overigens dat Rosita Steenbeek in een van haar laatste boeken die Caspar Wittel als hoofdpersoon laat fungeren? Ik meen dat het boek een niet al te beste recensie heeft gekregen. Dag, L.

En nog een link. Ongetwijfeld, zie het taalgebruik, spam van diezelfde lui als die "Rungis" mails. Hier.



Dank, PJ!

Links
De Antwerpse School hier (alle links hier in een nieuw venster).
Kees Verwey hier.
Spiegelkamer hier.
Masters of photography hier (klik op de link; shit Flash).
City of one minutes hier.
Dali ontmoet Vermeer hier.