woensdag 14 september 2011

Die kazen van gisteren,


en die pruimen, dat was allemaal overheerlijk... Werkelijk. Die kaasboer is werkelijk fenomenaal. Alles, werkelijk alles wat ik er haal is supergoed. Van der Veen, Kollum. Hier (alle links hier in een nieuw venster) (Ziet er niet uit als website, maar goed. Ik eet kaas, geen websites, ennuhh, volgens mij had ik die link al een keer gegeven).

Die Friese kaas, Tynjetaler, hier.



Planning
Heb enorm zitten nadenken over hoe vanavond wilde scampi's, gele puntpaprika'tjes en ? Nou. Wordt macaroni-paprikasaus met taotjo of zo (hoisin?) en gember en lombok. Witte wijn erin en daarin die scampi's. Zoiets.
Morgen een eenpersoons kaasfondue'tje met gruyère ("greyerzer"!) en nog wat kaas en stok en groentetjes.
De dag erna wilde ik zo'n vrij grote witte courget vullen met gehakt, maar ze hadden ze niet meer op de markt. Maar ik eet wel vlees die dag natuurlijk, ja, ik eet eens in de 5 dagen vlees, magget? Fondue Bourguignon? Perkedel? Kip met daoen pandan? Khinkali?
We zullen zien zei de blinde...



Dit is perkedel kentang, met aardappel. Je hebt ook perkedel kepiting, met krab, en meestal ook met maïs.
Recept morgen, als "nog niet eerder gepubliceerd recept".

In m'n "stamkroeg" (aanhalingstekens want het is een bistro) draaien ze veel Adamo.
Zeer gedateerd stukkie hier.

Zat te denken dat ze er wat Barbara ("Barbará") doorheen moeten gooien. Hier. Mooi hoor. Een portret is een beetje moeilijk te vinden. Zie hier. Dan maar Adamo ("Adamó").



tombuhh..... la neige......

Eergisteren
Rijst gekookt met pandan en miso.
Quorn kort aangebakken ("stukjes", = naturel).
Pinda-olie, gemberwortel, knof, sjalot...
Platgeknepen stelen van kastanjechampignons...
Pot paddo-fond...
Proef.
Szechuan broad bean sauce (tuinbonensambal; ma po tofu welk laatste woord niet tofoe betekent) erbij en iets miso.
Proef.
Schijfjes paddokoppen erbij.
Quorn erbij.
Rijst erbij...



Net ff één scampi heel kort in die kokende saus, wow man...

Recept
Linzen met konijn, Bordelais
Haal de mooie stukken van een (liefst wild) konijn, hak de rest fijn en kook daar bouillon van met de gebruikelijke ingrediënten.
Laat die een nacht staan, ontvet, zeef, en kook daar de linzen in.
En serveer met de gebakken mooie stukken.
Like wow man...



De nieuwe bibliotheek van Amsterdam (in 't midden), "de grootste van Europa", maar dat schreef ik al.

Patisson hier.

Gisteren zag (herzag) ik Hang em high. Dat ze Rock of Ages zingen, hier, als ze iemand gaan ophangen, terwijl die ondertussen met 'n zak over z'n kop en de strop om z'n nek staat te wachten...

Dat fragment kan ik niet vinden. Wel dit hier.



Foul, I to the fountain fly;
Wash me, Savior, or I die.


Tsjongejonge...