maandag 22 augustus 2011

En ja, tsja, maandag...


Eerst maar even de planning. Die nog niet volledig is want ik ben -morgen- nog niet naar de markt geweest.

Morgen (want vandaag hep ik nog van gisteren want dat was wat te zout voor de buurvrouw, dus dat eet ik zelf).
Oh, tsjee, morgen, speciaal! Plande al een heel aantal weken dat, als het zo zou uitkomen, ik bij Warung Jawa (Zuiderdiep; Surinaams-Javaans) "Nasi Moksi Meti Extra" zou gaan halen. Nou, morgen dus!



Overmorgen zalmvissticks (die leerde ik in Frankrijk kennen, maar nou zijn ze er ook hier. Ja, misschien al jaren, maar het viel me dan niet op), aardappel, harriekotsgroen.

Zag Indiana Jones (waarom kijk ik dat?).
Wat een gelul, met ezels door het oerwoud...
Lijkt wat op Kinski, met die operaboot in het oerwoud, maar ja, dat is stukken beter, stúkken...
Kinderachtige flauwekul.
Schietpartijen, maar volkomen onoverzichtelijk, dus niet interessant.



Gisteren
Champignons, gehakt in buiknet, rijst
Champignons afgieten. Ja, ik had een gewoon simpel Euroshopper blik. Prima hoor.
Gehakt (HOH) aanmaken met citroenpeper, Guerande zout, knof, sjalot.
Vorm geven, in net, in boter bakken.
Hou warm.



Olijfolie, wat soepgroenten uit de diepvries, sjalot, knof...
Rauwe rijst erbij, wat roerend bakken, heet water, kruidenbouillonblokje (beetje)...
Champignons erbij.
Een met ander eten.
Heerlijk...
O ja, met wat fruitjes erbij...



O ja. Kreeg vanavond ergens een van AH afkomstige vrij bleke Coburger ham. Die lag op AH dunne witte crackertjes "zeezout en oregano". Uhh, die ham was werkelijk erg perfect. Die crackers vrij goed, maar de combi, 2 x zout, was, u raadt het al.

Mail, L., dank!
Dag Maarten, ik bedoelde Kerststerren, wist helemaal niet dat Kerstrozen heel andere planten zijn. Ik weet echt niets van planten zoals je kunt bemerken. Zoiets als Amsterdammers die elke vogel een Sijs noemen en elke eend een Drijfsijs. Er waren er gisteren weer genoeg bij het Prinsengrachtconcert. Oh wat hadden ze het weer getroffen met elkaar in hun bootjes! De ogen half dicht, een glas in de hand, het hoofd meewiegend, bijna allemaal verliefd en ondertussen iedereen in de gaten houden, behalve de optredende muzikant.
Mooi!



Zijkant Beurs Brussel.
Gebruikte het in een cursus vandaag.

Mijn oude Golden Retriever vanochtend. Ik was juist uit mijn bed en hij ging bij de voordeur staan, wiebelend op zijn poten. Het was half zeven, geen kip op straat, ik doe een regenjas aan over wat ik 's nachts aan heb. We doen een klein rondje park, gelukkig niemand tegengekomen. Op het moment dat ik weer naar huis wil lopen ben ik hem kwijt. Hij staat verderop "de krant te lezen", althans hij is druk snuffelend. Ik roep hem, blijkbaar leest hij net een advertentie van een loopse hond, want hij begint te rennen de andere kant uit. Ik achter hem aan. Hij sprint met neus op de grond, het is geen golvende beweging: hij loopt als een nicht die enorme haast heeft. Elke keer, als ik hem bijna heb ingehaald, kijkt hij gluiperig om en rennen weer. Steekt rondweg over, park door, een grote straat, een nieuw stuk park, enz. enz... Had ik een steen in mijn handen gehad, ik zou niet weten... Terwijl ik weer een straat over moet steken, roep ik "G... K..hond!"
Juist op dat moment komt er een beschaafde man, die ik altijd op gewone tijden tegen kom, de hoek om en ik, doorgaans ook heel beschaafd, ren daar vloekend, in mijn ongewone outfit en op slippers. Ter hoogte van de binnenstad hield blijkbaar het spoor op. Over achten waren we weer thuis.
Dag, L


Oei!



Trouw, 20 augustus.

Wat een ongelofelijk achterbaks gelul! Je zoekt een artikel wat er zaterdag in stond, je moet je aanmelden, wachtwoord en zo, heb je dat eindelijk dan blijk je, om dat artikel te kunnen zien, dat je moet betalen! En ik ben abonnee! Wat zal ik blij zijn als ik jullie stinkende zwartkousen kan afschaffen als ik naar Luik verhuis! Achterbakse zeikerds met je gristelijke kruiswoordpuzzels...

Nou ja, Guérande zout hier (alle links hier in een nieuw venster).
En Trouw hieronder. Ik laat me niet piepelen door van die donker-knijpers...



"Mijn vader waste ook nooit zijn sokken / en toch was hij lid van de kerkeraad"

Was op zoek naar Meneer Foppe. Vond niks (aardigs). Wel Aso bank hier.

Enorm ouwe vieze man hier.

Gewoon vieze man hier.



Etalage Brussel; cursus vandaag...

Recept
Lams-spiezen (± Shashlik)
Marineer blokjes lamsvlees (uit de bout of van de nek) 24 uur op een koele plek in olijfolie, met gesnipperde ui, peper en zout.
Roer regelmatig om.
Steek op spiezen (houten spiezen altijd eerst een tijd in water leggen met een gewicht erop) en gril, indien nodig met de olie bedruipend.
Serveer met Pilav en gegrilde tomaten of tomaten uit de oven (zie gisteren of zo).



Grote Markt, Brussel. Gebruikte het, alweer, in een cursus vandaag.
Uhh, dat over de vensterbank leggen van een vlag is in België méér gebruikelijk dan een vlaggestok.
Ennuhh, meestal staat in de vensterbank op die vlag een Sanseveria...