woensdag 22 juni 2011

Rode brie en zo


Proefde die Rode Brie. Foto zie gisteren. Ach... Niks speciaals...



Gebruikte nog een Brussel foto in een cursus. Nero, in het Brussels Stripmuseum.
Niet echt scherp want het zat allemaal achter glas ("Achter glas, achter glas"; hier, alle links hier in een nieuw venster)(Uhh, leeft die nog??)(Uhh, eerst was ie areligieus, toen refo of zo en toen weer areligieus)(of zo).

Meel, eindelijk, van C1 weer eens.
Over die gevelkop gisteren, die zo op die uit Bordeaux lijkt.
Ach wat kijkt ze zedig...
Alles kits hiero.
Bij je verhaal over het orgel in de Sint Laurens in Alkmaar moest ik aan dat schitterende schilderij van Saenredam denken. Ik hoop dat ik zo snugger ben het je te kunnen doorsturen. Maar je weet het nooit met die stomme vrouwen.
Groet!
C
Nee dus, toch te stom. Stuur het wel via de site van het Boymans door.


Nou, dat lukte perfect hoor. En ja, waanzinnig mooi. Zie hieronder.
En trouwens die vrouw kijkt helemaal niet zedig! Die kijkt stiekem helemaal niet zedig! Jullie in de grote stad hebben het gevoel voor subtiliteit verloren!
(Ooit was ik bij vrienden die, noodgedwongen ivm niet tijdig opgeleverd huis, in een soort Gorinchemse Bijlmer woonden. Ging de bel, ik maak open, "Woont Achmed hier?" Ik zeg "Nee, gelukkig niet!" Zegt de zoon van die vrienden "Nou, jij bent ook niet subtiel!" Ik zeg "Nee, ik van Van Thiel".)



Huhh?? Zocht op Youtube op Achter glas en vond Boudewijn de groot met een krontjong nummer, heel bekend nummer ook nog, nu in het Nederlands, Noni manis, zoet vrouwtje of zo. hier.

Niet echt de moeite waard...

Recept.
Hèhè! Eindelijk...
Koolsoep, Pools, Kapuz/sniak
Bak flink doorregen spek uit in een braadpan; snijd het spek niet te klein, maar bijvoorbeeld in stukken van twee bij twee cm.
Voeg flink bouillon toe, stukken aardappel, wortel, ongekookte zuurkool en laurier. Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen.
Voeg prei toe, geweekte (dus oorspronkelijk gedroogde) paddestoelen en het gezeefde weekwater daarvan. Breng weer aan de kook en laat vijf minuten sudderen. Voeg dan fijngesneden witte kool toe, peper, zout, peterselie en selderijblad.
Breng aan de kook en laat sudderen tot de kool gaar is.
Proef op peper en zout.
Je kan ook verse paddestoelen gebruiken, of champignons op en rooster leggen, in stukjes gesneden, drogen, in een goed afgesloten pot bewaren, weken etc.
Is de moeite waard!
Dit recept lijkt trouwens op Russisch Solyanka.



Solyanka hier.

Uhh, gisteren?
Gisteren geen gelul / laat thuis. Ravioli blik met extra en erg veel rode ui, knof, lombok, komijn en ik weet niet wat. Laurier, fruitjes...
Heerlijk, alleen werd ik vanmorgen erg vroeg wakker, half nog dromend dat ik in de loopgraven van 14-18 lag, onder gifgasaanval, maar dat was ik dus gewoon zelf... Kraak... Kraak...!

(Wordt vervolgd)(Huhh? Soder op!)

Nou ja. Moderne architectuur hier.
Ik weet het niet. Het is ongeveer alsof ik denk "Waar maak je je druk om, met al die mooie oude panden alom", maar ja, daar past natuurlijk niet iedereen in...

Ff ingewikkeld nu.
Bolkestein in Hollands Maandblad 36 (1994-1995).
"In Londen ben ik op bezwaren gestoten".
Maar dat is toch "gestuit"?!



O jee...
Las in Tirade '80 dat Timmer in 1950 in Gdansk hetzelfde werk deed als Hermans toendertijd in Canada. Scheeplsladingen hout richting Nederland controleren.

Uhh, ik bedoel: Timmer schreef dat hij in 1950 dat werk deed.

Maar zie. Hij schrijft in die tijd een brief aan Hermans.

En zie. Hij schrijft dat hij hetzelfde werk afwisselend doet in Gdansk en in Canada...

Ja, was het niet via Timmer dat Hermans dat werk kreeg?

Nou ja... Search the blog.