dinsdag 14 juni 2011

Een middag uit het leven van Martin Karlovitsj




Inkopen Groningen. Coppa. Heerlijk...

Trein naar Groningen, lange wandeling naar Sociale Zaken (waarom is er daar geen bushalte?).

Ik werk al jaren als zelfstandige, maar blijf daar gewoon ingeschreven want daar krijg je af en toe klusjes door.

Maar nou wil ik mijn CV aanpassen, en dat kan online niet. Ik mailen (geen antwoord), bellen (niet opgenomen of wel opgenomen - doorgeschakeld - niet opgenomen). Ik erheen vandaag.

"Ja, u moet voorbij de foldertjes rechts de trap op en dan bij tafel 28 zijn".
Ik naar tafel 28. Daar zit een heel gezelschap te vergaderen. Een half uur later nog. Maar zie, aan tafel 29 komt een uiterst ambtenarig (narig, narrig) tiepe zitten, die namen begint af te roepen. Ik zeg Moet je op een lijst staan of zo? (Schindlers List), Ja dat moest en ik moest weer naar beneden en me op die lijst... Ik zeg Je kan me rug op.



Chaumes op de markt gekocht, links, (voor, over, cq door, dat kan ook, een ovengerecht een dezer dagen) en ook rechts die zoete Noorse kaas, wat ook al weer jaren geleden is...

O ja! Vergat het bijna. OV Chip.
Het probleem (soms geen korting) is opgelost. Nu altijd korting.
"Ja, eerder moest je "een apart product instaleren" om korting te krijgen".
Alleen de terminologie al...

O ja! Ik ging, na wijntje bij De Beurs, op de markt klagen over die Cabrales, maar eerder zag ik een andere kaastent dat die ook, en echte! hadden, en nog goedkoper ook (2,10 ipv 2,50). Daar kocht ik trouwens die Chaumes en die Noorse.
Ik naar die andere tent. "Ja maar we hebben het als Cabrales gekocht".
Zak.



Een heel ander verhaal nu in ene.
Dit hierboven is iets tussen paraguayos ("wilde perziken") en gewone.
Ik zal het morgen becommentariëren.

Vraag.
Wie kent zowel Praag als Budapest?
Ik weet namelijk niet waarheen ik eerstens zal gaan...

Maar goed, de middag was afgelopen na wijntjes in De Beurs en Bommen Berend (waar ik vorige week zonder betaald te hebben was weggelopen, zo realiseerde ik me in de bus vlak erna).



Thuisgekomen enzovoorts. Die stokvis van gisteren was zo enorm goed dat ie drie keer in volume was toegenomen in 24 uur. Dus meer dan de helft hep ik nog over voor vanavond...

Ja, in water weken dus. En dan afwachten of het in één dag verdubbelt, of in drie dagen nauwelijks. Nu dus in een dag.
Als het na 'n dag of twee, drie of zo begint te stinken, uhh, en dus nog niet genoeg geweld is, dan water verversen. Er is dan niks ernstigs aan de hand, enkel dat je oudere stokvis hep.



Maar goed.
De stokvis weken dus, afgieten, schoon water, koken (niet te lang!).

De kriel stond al rauw, met veel boter, al enige tijd, op laag vuur op.

Stokvis afkoelen, uitpluizen (vel, graat, vet...).
Olijfolie, rode ui, knof, lombok...
Tomatenpuree...



Paddoblokje..., droge witte wijn...
Kastanjechampignons, ff sudderen, stokvis..., zwarte olijven..., gedroogde tomaten (uit de olijfolie).

Films

Entre les murs
Erg leuk "tekenfilm" intro.
Daarna begin schiet niet op.
Grote zooi, "zwarte" puberklas.
Als je in educatie bent geïnteresseerd, dan is het misschien interessant.
Niet heel erg hoor...

Tsotsi
Precies het leven in Johannesburg, uiterst precies.
En heel erg pathetisch, terwijl het dat natuurlijk totaal niet is. Puur geweld is niet pathetisch...



Gladiator
Ach...
Niet onaardig, maar echt spanning zit er niet in.

The wrestler
Eerst weer een oneindige hoop promotie-shit, Kloot van Damme, dat soort spul.
Ja en toen had ie geen geluid, dus dat was simpel, weg ermee.

Allemaal zooi.

Ga nu Unforgiven herzien.

Waw!



"Geen gelul, ik wil me knikkers terug!"