zondag 13 maart 2011

Nog twee Luxemburg foto's


in de Flash cursus (waarvan ik vandaag eindelijk het laatste hoofdstuk voor de laatste keer corrigeerde).



Deze, het kloostercomplex in Grund, de benedenstad, kwam samen met een foto van verder af, en daarop moest een knop "Vergroot" in komen staan. Waarna deze hier dan dus te voorschijn komt.

Raar hoor.
Die Berberana Dragon die AH vorige week in de aanbieding had, die is ietsie pietsie zuur. Maar als je een halve fles een dag hebt laten staan, dan is het pietsie zuur weg... Je zou het tegenovergestelde verwachten...
En ook raar: vroeger moest voor mij witte wijn van perfecte kwaliteit zijn, en rode, dat maakte niet uit. Nu is dat andersom...

Tsja...



Bij deze foto moeten de Flash cursisten hanengekraai invoegen, afzwakkend in het linker stereo kanaal, opkomend in het rechter. Nou jullie weer.

Luister zonet naar Mijn Lief van Jaap Fischer / Joop Visser en ging zoeken. Gevonden. Hier (alle links hier in een nieuw venster). De tekst dan dus. Tube vond ik niet.

Dit stukje tekst is het mooist:
Mijn lief is onverzadigbaar
Mijn lief heeft zo veel zin
En als ik in haar ogen staar
Dan weet ik al waarin


Gisteren
Gnocchi, sugar snaps, tomatensaus, Parmezaan
Sugar snaps kop kontje, koud water..., afgieten.
Kokend water met ietsje paddoblokje, gnocchi koken tot ze drijven, eruit scheppen (pan meteen boven een koude pit), koudspoelen, uitlekken, ietsje olijfolie erdoor husselen.
Als het kookwater van de gnocchi wat is afgekoeld de sugar snaps erin en koken tot net mooi. Afgieten, koudspoelen.
Olijfolie, sjalot, knof...
Tomatenpuree over de bodem spreiden, ff aanbakken op laag vuur, flink rode wijn erbij met weer ietsje paddoblokje.
Groene peperbolletjes, stukjes droge zwarte olijf, stukjes gedroogde tomaat uit olie.
Proef.
Gnocchi er in opwarmen, sugar snaps...
Parmezaan er vers overheen raspen. Uhh, niet raspen, malen. Jonge kaas rasp je.



Stukken gedroogde tomaat wat te groot gelaten...

Vanavond linguine, vongole, platte peterselie, en jawel, sla. Eikebladsla, dat weer wel. Die vongole (potje) zijn enorm klein, zie foto morgen, dus dat zijn strandgapertjes of nonnetjes.

Vers is natuurlijk beter, maar goot -dus- potje af (vloeistof bewarend) en zie: de smaak is perfect. Ik had een potje met vongole, in hun eigen perfecte kookwater. Ik bedoel: vers laat je ze openen al verwarmend, waarbij ze hun vloeistofjes afgeven, as u begrijpt wat ik bedoel.